Yandex.Metrica

Zi istorica pentru Cluj-Napoca: incepand de azi avem un nou Plan Urbanistic General. Vezi cum se va schimba Clujul in urmatorii ani!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Dupa ce timp de 18 luni constructiile din Cluj au functionat pe baza prevederilor atat ale vechiului cat si ale noului PUG, fapt ce a generat numeroase situatii tensionate, constructii controversate si discutii interminabile.

Noul PUGVa pune capat noul PUG haosului?

„Se va putea discuta in relatii normale intre proprietari, dezvoltatori, primarie si publicul larg. Primaria nu va mai judeca exceptii, va fi aceeasi regula pentru toti, iar dezvoltarea Clujului va fi mult mai transparenta. S-a discutat aproape exclusiv despre derogari, care au produs foarte mult rau Clujului. Acest lucru s-a tradus prin scaderea standardului de utilizare si de viata in beneficiul a foarte putini si in detrimentul celor mai multi. S-a facut un urbanism ingaduitor, cu planse minimale, create pentru a se obtine derogari. Au existat proiecte de specula, care acum sper sa dispara cu totul”, a declarat Eugen Panescu, arhitect Planwerk, membru al echipei care a elaborat noul PUG.

Toate vechile documente de urbanism isi pierd valabilitatea

„Toate vechile documente de urbanism isi pierd valabilitatea, iar toate planurile subsecvente (PUZ, PUD) se vor elabora pe baza noului PUG. Eu zic ca acest plan aduce o uniformitate a reglementarilor, adia nu vor mai fi 17 PUZ-uri cu 17 reguli diferite de construire, pentru ca acest lucru nu era normal. S-a construit prea mult dupa regula bunului plac, iar acest lucru se vede. Urbanismul clujean va intra intr-o faza de calitate, transparenta, predictibilitate, tratare egala a proprietatilor”, a spus Adrian Borda, “parintele” noului Plan Urbanistic General.

Care sunt principalele proiecte de infrastructura si unde se vor construi viitoarele ansambluri imobiliare ale Clujului

„PUG-ul nou contine centura metropolitana, care a fost curprinsa in Master planul general de transport, si impune interdictii de construire pe traseul soselei si pe cele ale bretelelor care vor lega centura de cartiere. Zone importante ale Clujului se vor schimba in decurs de cateva zeci de ani; este vorba despre strazi ca Brancusi, Calea Turzii, Campului, Buna Ziua, Romul Ladea, Borhanci. Aici se vor putea construi locuinte colective si marii dezvoltatori au inceput deja sa cumpere proprietati. Datorita retragerilor, drumurile se vor largi substantial. Nu se va putea construi in livezi si in poienile din paduri, acesta este un alt lucru bun adus de noul PUG”, a declarat Radu Ratiu, presedintele Comisiei de Urbanism din Consiliul Local.

Planul Urbanistic General (PUG) este un proiect care face parte din programul de amenajare a teritoriului si de dezvoltare a localitatilor.PUG-ul cuprinde analiza, reglementarile si Regulamentul Local de Urbanism pentru intreg teritoriul administrativ al unitatii de baza, atat din intravilan, cat si din extravilan.

Sursa: Ziua de Cluj

Echipa Blitz

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

Vom avea Plan Urbanistic General in 2012?

Ce ne-aduce Mosul de Sarbatori? Promisiuni! Suntem informati ca pana la sfarsitul anului va fi supus votului consilierilor locali, Planul Urbanistic General(PUG) al Clujului, cu conditia obtinerii ultimelor avize, iar in 2012 acesta va intra(in sfarsit) in vigoare. Primarul interimar al municipiului Cluj-Napoca, domnul Radu Moisin, nu s-a aratat la fel de optimist ca specialistii din primarie in privinta termenului,[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Pipera Clujului se redefineste!

Strada Buna Ziua va putea "gazdui" in viitor cladiri cu functiuni mixte, conform reglementarilor noului Plan Urbanistic General, aflat in faza ultimilor dezbateri inainte de aprobare. In zona strazii Buna Ziua s-a construit mult, pe orizontala sau pe verticala, organizat sau mai putin organizat, ceea ce a facut ca zona sa fie introdusa in categoria celor care nu se mai[...]

Citeste mai mult
coming back soon