Yandex.Metrica

Vor putea dezvoltatorii sa-si recupereze TVA-ul pentru cladirile demolate?

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Decizie istorica pe piata imobiliara: dezvoltatorul spaniol Gran Via a castigat la Curtea Europeana de Justitie dreptul de a-si deduce TVA-ul platit la achizitia terenului si cladirilor de pe platforma Frigocom din Bucuresti. Motivatia consta in faptul ca dezvoltatorul vrea sa construiasca noi imobile aici, imobile care vor desfasura operatiuni taxabile.

“O societate care a achizitionat o suprafata de teren si constructii edificate pe aceasta din urma, in vederea demolarii acestor constructii si a realizarii unui complex rezidential pe suprafata de teren respectiva, are dreptul de a deduce taxa pe valoare adaugata aferenta achizitionarii constructiilor mentionate”, sustine decizia CEJ.

De pe urma victoriei celor de la Gran Via vor putea beneficia si alti dezvoltatori aflati in situatii similare, pentru ca decizia CEJ are putere de precedent.

“Decizia va avea implicatii profunde asupra sectorului imobiliar din Romania si nu numai, permitand dezvoltatorilor sa deduca TVA pentru cladirile si terenurile achizitionate si sa nu regularizeze deducerea initiala in cazul in care din motive comerciale se decide demolarea constructiilor achizitionate pentru constructia unora noi”, a precizat Daniel Anghel, partener si sef al departamentului de taxe indirecte al PwC Romania.

Gran Via a investit in Romania 118 milioane de euro pana in prezent, achizitionand fostele platforme industriale Electrotehnica, Tricodava si Frigocom din capitala si un teren de 6,5 hectare in Constanta. Planurile imobiliare ale spaniolilor au fost stopate de perioada de criza, insa, acum, dezvoltatorul anunta demararea in 2013 a primului bloc de 98 de apartamente pe platforma Frigocom.

Sursa: www.capital.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 8 ani 0 Comentarii

Guvernul scade TVA-ul pentru materialele de constructii

Nu se stie cu exactitate care este starea pietei imobiliare din Romania. Informatiile contradictorii sunt multe, diverse si ne obliga la precautie si scepticism. Ca sectorul imobiliar este inca instabil, e de la sine inteles. Ceea ce nu stim, insa, este cat de instabil este acest sector esential in dinamica oricarei economii eficiente. Suntem informati, via Money.ro, ca reprezentii Guvernului[...]

Citeste mai mult
Decizie SOC a Curtii Europene de Justitie! Dezvoltatorii imobiliari persoane fizice, vor fi obligati sa plateasca TVA-ul!
Acum 6 ani 0 Comentarii

Decizie SOC a Curtii Europene de Justitie! Dezvoltatorii imobiliari persoane fizice, vor fi obligati sa plateasca TVA-ul!

Aceasta masura ii va obliga atat pe dezvoltatorii care in perioada 2006-2008 au vandut locuinte pe persoana fizica, cat si pe cei care au efectuat vanzari repetate in perioada mai sus amintita. "Goana dupa TVA" a inceput inca din vremea fostului Guvern, acesta, dar si cel actual, fiind foarte preocupat de atragerea la buget de fonduri suplimentare. TVA-ul neplatit atunci[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Retail-ul, prosper si in 2011

Am fost informati acum cateva zile ca, in urma unor studii de piata realizate de varii companii de specialitate, s-a ajuns la concluzia ca retail-ul a fost si continua sa fie singurul sector imobiliar care nu pare sa fie afectat de recesiune in mod dramatic. Conform reprezentantilor CB Richard Ellis, retail-ul va fi cel mai prosper segment si in 2011.[...]

Citeste mai mult