fbpx Yandex.Metrica

Vom avea Plan Urbanistic General in 2012?

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Ce ne-aduce Mosul de Sarbatori? Promisiuni! Suntem informati ca pana la sfarsitul anului va fi supus votului consilierilor locali, Planul Urbanistic General(PUG) al Clujului, cu conditia obtinerii ultimelor avize, iar in 2012 acesta va intra(in sfarsit) in vigoare.

Primarul interimar al municipiului Cluj-Napoca, domnul Radu Moisin, nu s-a aratat la fel de optimist ca specialistii din primarie in privinta termenului, insa ne-a asigurat ca aprobarea PUG-ului este o prioritate pentru anul 2012: “Noul Plan Urbanistic General(PUG) este o prioritate pentru noi, dar prioritatea zero ramane deblocarea activitatii de la nivelul compartimentului de urbanism, semnarea actelor si discutarea documentatiilor in cadrul sedintelor Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului si Urbanism cu o ordine de zi cu mai multe proiecte pentru recuperarea intarzierilor. Pentru PUG asteptam toate avizele, apoi comisia de receptie a primariei va prelua documentatia, dupa care va putea intra in Consiliul Local spre aprobare. Nu stiu daca vom reusi anul acesta sa il discutam la sedinta din luna decembrie.

Contractul pentru Planul Urbanistic General a fost castigat in 2009 de catre Universitatea Tehnica cu o oferta de 2,4 milioane lei si trebuia sa fie gata la sfarsitul anului 2010. Se pare insa ca intarzierea s-a datorat faptului ca sunt mai multe institutii implicate, cu ritmuri de functionare diferite, cu prioritati diferite, astfel incat a fost nevoie de un an suplimentar pentru a se ajunge intr-o faza apropiata de final.

Conform noului PUG, municipiul Cluj-Napoca a fost impartit in 3 mari perimetre, respectiv orasul actual, apoi zona de urmanizare(de 2143 de hectare) si care cuprinde si zona Borhanci si, al treilea, zona de restructurare(593 de hectare) care cuprinde zona industriala si terenuri riverane arterelor de circulatie.

Sursa: Ziua de Cluj

Echipa BLITZ Imobiliare

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 4 ani 0 Comentarii

Zi istorica pentru Cluj-Napoca: incepand de azi avem un nou Plan Urbanistic General. Vezi cum se va schimba Clujul in urmatorii ani!

Dupa ce timp de 18 luni constructiile din Cluj au functionat pe baza prevederilor atat ale vechiului cat si ale noului PUG, fapt ce a generat numeroase situatii tensionate, constructii controversate si discutii interminabile. Va pune capat noul PUG haosului? „Se va putea discuta in relatii normale intre proprietari, dezvoltatori, primarie si publicul larg. Primaria nu va mai judeca exceptii,[...]

Citeste mai mult