Yandex.Metrica

Vom avea la Cluj aeroport la cele mai inalte standarde inaintea Bucurestiului!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Aeroportul International Cluj-Napoca, al treilea aeroport al tarii este cu siguranta capul de afis al presei din domeniul transporturilor la acest inceput de an. Au fost mai intai “luptele” la baioneta cu Aeroportul Targu Mures pentru semnaturile unora dintre principalele companii low-cost, cu acuze si amenintari. Apoi a venit vestea de saptamana trecuta legata de intentia Aeroportului Cluj de a achizitiona un pachet important de actiuni Tarom cu scopul de a putea negocia de pe alte pozitii, atat in ceea ce priveste tarifele cat si pentru noi rute.

Si cum nicio saptamana nu trebuie sa treaca fara a avea stiri noi. In mai aeroportul se va inchide pentru lucrari de modernizare si de mentenanta, insa acesta este numai inceputul!

Proiectul de 2 milioane de euro a primit deja avizul Ministerului Transporturilor in ceea ce priveste finantarea europeana, proiectul urmand a fi realizat jumatate din banii aeroportului si jumatate din banii Uniunii. Lucrarile prevazute in proiect vizeaza construirea unei piste de 3.500m(la care se lucreaza deja) precum si dezvoltarea unui centru intermodal pentru pasageri si marfa.

De asemenea, se lucreaza la un proiect care prevede conectarea celor doua terminale de pasageri precum si noul centru cargo propus cu reteaua de cale ferata, pentru trasportul de calatori si de marfa.

Sistemul este cu succes folosit, de exemplu la vecinii din vest, aeroportul din Budapesta fiind conectat cu reteaua de cale ferata. Astfel, la intervale de maxim 20 de minute, exista posibilitatea de a ajunge cu trenul la aeroport in cele mai sigure si mai rapide conditii.

Sursa: www.imopedia.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


coming back soon