Yandex.Metrica

Vom avea la Cluj aeroport la cele mai inalte standarde inaintea Bucurestiului!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Aeroportul International Cluj-Napoca, al treilea aeroport al tarii este cu siguranta capul de afis al presei din domeniul transporturilor la acest inceput de an. Au fost mai intai “luptele” la baioneta cu Aeroportul Targu Mures pentru semnaturile unora dintre principalele companii low-cost, cu acuze si amenintari. Apoi a venit vestea de saptamana trecuta legata de intentia Aeroportului Cluj de a achizitiona un pachet important de actiuni Tarom cu scopul de a putea negocia de pe alte pozitii, atat in ceea ce priveste tarifele cat si pentru noi rute.

Si cum nicio saptamana nu trebuie sa treaca fara a avea stiri noi. In mai aeroportul se va inchide pentru lucrari de modernizare si de mentenanta, insa acesta este numai inceputul!

Proiectul de 2 milioane de euro a primit deja avizul Ministerului Transporturilor in ceea ce priveste finantarea europeana, proiectul urmand a fi realizat jumatate din banii aeroportului si jumatate din banii Uniunii. Lucrarile prevazute in proiect vizeaza construirea unei piste de 3.500m(la care se lucreaza deja) precum si dezvoltarea unui centru intermodal pentru pasageri si marfa.

De asemenea, se lucreaza la un proiect care prevede conectarea celor doua terminale de pasageri precum si noul centru cargo propus cu reteaua de cale ferata, pentru trasportul de calatori si de marfa.

Sistemul este cu succes folosit, de exemplu la vecinii din vest, aeroportul din Budapesta fiind conectat cu reteaua de cale ferata. Astfel, la intervale de maxim 20 de minute, exista posibilitatea de a ajunge cu trenul la aeroport in cele mai sigure si mai rapide conditii.

Sursa: www.imopedia.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

Cluj-Napoca: Primaria, Consiliului Local si CFR se judeca pentru un teren de la periferia municipiului

Cei de la NewsIn ne informeaza ca Regionala de Cai Ferate Cluj, Primaria si Consiliul Local Cluj-Napoca se judeca intens si cu spor pentru recunoasterea posesiei unui teren de la periferia municipiului, teren ocupat, momentan, de aproximativ 450 de romi. Se pare ca CFR a inaintat acum cateva luni o cerere de ordonanta presedintiala in speranta ca problema va fi[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Primaria Cluj-Napoca a aprobat parkingul de la aeroport

Ziua de Cluj ne informeaza ca proiectul parkingului suprateran din incinta Aeroportului International Cluj-Napoca a fost aprobat, ieri, de reprezentantii primariei in cadrul sedintei Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului si Urbanism. Avizul a fost acordat abia dupa ce proiectantii au operat modificarile necesare documentatiei prezentate in fata comisiei saptamana trecuta. Arhitectii si urbanistii clujului au trecut proiectul prin filtrul[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Cluj-Napoca: 310 cladiri din centrul istoric necesita reparatii capitale

Conform declaratiilor lui Sorin Apostu, nu mai putin de 310 cladiri din centrul istoric al Clujului necesita interventii de restaurare a fatadelor. Se pare, insa, ca lucrarile de reabilitare vor fi demarate la doar 39 de imobile, restul proprietarilor neajungand la un consens in ceea ce priveste documentatia necesara prestarii acestor servicii. Primaria Cluj-Napoca a urgentat procesul de identificare a[...]

Citeste mai mult
coming back soon