Yandex.Metrica

Volumul lucrărilor de construcţie, serie brută, a crescut cu 46,7% faţă de mai

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Volumul lucrărilor de construcţie a crescut în luna iunie, faţă de luna anterioară, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată, cu 46,7%, respectiv 16,6%, potrivit raportului lunar al Institutului Naţional de Statistică.

Creşterea este evidenţiată pe toate elementele de structură. La lucrările de reparaţii capitale (+67,7%), la lucrările de construcţii noi (+43,7%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+42,7%). Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut astfel: la clădirile rezidenţiale (+79,4%), la construcţiile inginereşti (+46,5%) şi la clădirile nerezidenţiale (+25,8%).

Scădere faţă de anul trecut

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut ca serie brută cu 5,2% şi ca serie ajustată cu 8,5%. În semestrul întâi din 2010, comparativ cu prima jumătate a anului trecut, volumul lucrărilor de construcţii, a scăzut ca serie brută, cu 15,7%, iar ca serie ajustată cu 16,0%.

Comparativ cu luna iunie a anului trecut, pe elemente de structură, s-a înregistrat o creştere la lucrările de reparaţii capitale cu 31,7%. Scăderi s-au înregistrat la lucrările de construcţii noi (-10,5%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-7,1%). Pe obiecte de construcţii, s-au înregistrat scăderi la următoarele componente: clădiri rezidenţiale (-20,6%) şi clădiri nerezidenţiale (-8,0%). La construcţiile inginereşti, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 4,7%.

Evoluţia pe elemente de structură în semestrul întâi, comparativ cu perioada similară din 2009, s-au înregistrat scăderi la lucrările de construcţii noi (-22,5%) şi la lucrările de reparaţii capitale (-8,3%). La lucrările de întreţinere şi reparaţii curente, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 5,8%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la toate componentele astfel: la clădirile rezidenţiale cu 34,0%, la clădirile nerezidenţiale cu 22,4% şi la construcţiile inginereşti cu 0,8%.

Sursa: Financiarul

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Piata constructiilor ne ofera motive de ingrijorare

Conform unui comunicat de presa transmis recent de Institutul National de Statistica, volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 4,7% in primul semestru al acestui an, comparativ cu perioada similara din 2010. Pe elemente de structura s-au inregistrat scaderi la lucrarile de constructii noi (-8,1%) si la lucrarile[...]

Citeste mai mult
Acum 11 ani 0 Comentarii

Lucrarile de constructii, mai putine cu aproape 20%

Volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 18,3% in primele cinci luni din 2010 comparativ cu aceeasi perioada din anul anterior, o scadere de 29,2% fiind evidentiata la lucrarile de constructii noi, arata datele INS. Lucrarile de constructii, mai putine cu aproape 20% Scadere s-a inregistrat si la[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Piata constructiilor in 2011

In ciuda faptului ca eminentele cenusii sustin ca piata imobiliara a ajuns, in sfarsit, la un echilibru relativ stabil, viitorul urmand a fi unul al suisului constant si consistent, datele statistice livrate in mod periodic contrazic astfel de predictii optimiste. Suntem informati, astfel, ca piata constructiilor nu o duce prea bine. Conform celui mai recent raport efectuat si livrat de[...]

Citeste mai mult
coming back soon