fbpx Yandex.Metrica

Volumul de credite Prima Casa a scazut cu O TREIME! Sa fie acesta sfarsitul?

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Dupa ce in urma cu cateva luni am trecut la o noua etapa din programul Prima Casa, etapa in care creditarea se face exclusiv in moneda nationala, vanzarile de credite ipotecare garantate de stat sunt in cadere libera.

Volumul de credite Prima Casa a scazut cu O TREIME! Sa fie acesta sfarsitul?Daca inainte de schimbare, numarul de dosare de creditare aprobate zilnic era in medie de 120, din momentul in care creditarea s-a acordat doar in lei, media s-a redus la 80, ceea ce inseamna o scadere brusca de 33,33%.

Inca de la inceputul anului, specialistii Blitz Imobiliare avansau ideea ca se fac diverse strategii pentru iesirea Statului din schema Prima Casa. Va amintiti de Noua Casa? A fost o incercare esuata atunci, dar acum se pare ca momentul este foarte favorabil acestei miscari. Diferentele intre un credit garantat de stat in lei si unul imobiliar in euro sunt neinsemnate, ambele variante avand avantaje si dezavantaje, astfel incat populatia are acum, asa cum in trecut nu a avut, posibilitatea de a alege. Urmatorul pas pe care-l estimam, este inclinarea balantei catre creditele imobiliare in euro, iar Prima Casa va deveni doar un instrument la indemana statului pentru a-si vinde locuintele din patrimoniul ANL.

Intr-o luna si jumatate bancile au acordat 2.400 de credite ipotecare Prima Casa, in valoare totala de 80 milioane de euro(350 milioane de lei). Valoarea totala a imprumuturilor a ajuns astfel la 3,95 miliarde de euro in cei 4 ani de program. Interesant este si faptul ca valoarea medie a creditelor a scazut de la 38.000 de euro, cat era media in etapele anterioare, pana la 33.000 de euro cat este media in prezent.

Sursa: Ziarul Financiar

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Apartament de vanzare in Cluj

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 8 ani 0 Comentarii

Programul Prima Casa a mentinut sectorul imobiliar pe linia de plutire

Anii de criza si-au pus in mod cert amprenta asupra pietei imobiliare. Preturile apartamentelor s-au redus la jumatate in aceasta perioada, proprietatile cu destinatie rezidentiala cunoscand la randul lor scaderi importante de preturi. “Peste 80% din diminuarea preturilor apartamentelor s-a produs inainte de aparitia programului Prima Casa. In anii urmatori, tendinta de scadere s-a diminuat treptat, fiind de maxim 5%[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

BCR sparge gheata: Prima Casa in lei!

Banca Comerciala Romana ne propune o noua varianta a programului Prima Casa- creditul in lei. "Programul Prima Casa se bucura de un succes enorm in randul clientilor inca de la lansare. Numarul cererilor s-a mentinut intr-un ritm constant de la inceputul anului, astfel ca volumul total al solicitarilor de credite depuse a ajuns sa depaseasca semnificativ suma pe care BCR[...]

Citeste mai mult
coming back soon