Yandex.Metrica

Volksbank acorda, din nou, credite ipotecare

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Dupa aproape doi ani de pauza, Volksbank Romania a reintrat in circuitul creditarii ipotecare, lansand, astazi, o noua campanie de acordare de imprumuturi.

Reprezentantii institutiei financiare ne informeaza ca acest proiect a fost conceput pentru a se plia pe realitatile crizei economice, adaugand ca se va purcede la implementarea unei conduite institutionale conforme cu actuala situatiune.

Cei de la Volksbank au invatat, cu alte cuvinte, ca este de nevoie de flexibilitate pentru a progresa.

Primul imprumut din noua oferta a bancii este Creditul CASA, destinat achizitiei de locuinte. Acesta a fost pus in vanzare de azi si este disponibil atat in euro, cat si in lei.

Dobanda este singurul cost lunar aferent creditului, aceasta avand, in prezent, un nivel de 6.98% in euro, respectiv 9.61% in lei. Dobânda se ajustează in functie de indicatorii EURIBOR, respectiv ROBOR. in cazul creditelor in euro, aceasta este actualizata la fiecare 3 luni iar pentru imprumuturile in lei, dobanda se actualizeaza semestrial.

Creditului CASA este al doilea produs lansat de Volksbank dupa anuntarea noii strategii a bancii si primul produs de acest gen dupa o pauză de aproape 2 ani in activitatile de creditare. Probabil este diferit fata de ofertele pe care le-ati vazut in trecut de la aceasta banca si asta din cauza ca am invatat din aceasta criza ca trebuie sa revenim la valori de baza: servicii simple si utile, transparenta si incredere“, a declarat Lucian Cojocaru, Vicepresedintele Volksbank.

In conditiile prezentate de Volksbank, la un credit de 50.000 de euro, contractat pe o perioada de 30 de ani, in euro, rata lunara se ridica la 331.88 euro.

  • DAE este 7,27%
  • Suma totala rambursata se ridica la 119.340,4 euro
  • Pentru un credit echivalent, dar in lei, rata se ridica la 1.817 lei, la o DAE de 9.9%.

Creditul poate fi rambursat si in rate descrescatoare. Pentru acelasi credit, de 50.000 de euro pe 30 de ani:

  • Valoarea principalului rambursat lunar va fi de 138,98 euro
  • Valoarea maxima a ratei va fi de 428,79 euro
  • Suma totala rambursata se ridica la 102.336,7 euro.

La varianta in lei:

  • Principalul rambursat lunar va fi de 594,75 lei
  • Rata din prima luna va fi de 2.304,65 lei
  • Suma totala rambursata se ridica la 522.806,72 lei.

La inceputul acestei luni, Volksbank International a fost preluata de catre banca Sberbank din Rusia, tranzactia  neincluzand, insa, si Volksbank Romania. Pretul convenit urmeaza sa fie stabilit si variaza intre 585 si 645 mil de euro, in functie de performantele de business ale VBI in 2011.

Sursa: Imopedia.ro

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Francul elvetian si creditele ipotecare

Cei care au solicitat credite ipotecare in franci elvetieni sau in yeni japonezi au fost pusi in situatia nefericita de a plati dobanzi lunare de cel putin doua ori mai mari decat in momentul semnarii contractelor. Romania Libera ne informeaza ca institutiile financiare au de recuperat, in franci elvetieni, echivalentul a 3,2 miliarde de euro, astfel ca lovitura a fost[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Creste cererea de credite ipotecare

Suntem informati ca dinamica imobiliara a inregistrat, in luna iulie, o crestere considerabila si, mai important de-atat, completamente neasteptata. Acest salt tranzactional a fost influentat in cea mai mare parte de creditele ipotecare oferite de institutiile financiare care activeaza in acest sector in „cardasie” cu statul. Astfel, soldul finantarilor pentru locuinte a urcat, in luna iulie, cu echivalentul a 100[...]

Citeste mai mult
coming back soon