Yandex.Metrica

Visul american costa jumatate de milion de dolari

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Pretul locuintelor din New York se apropie cu pasi repezi de nivelul maxim atins inainte de a incepe criza imobiliara, in 2007. Astfel, un apartament costa, in medie, aproape jumatate de milion de dolari, cu doar 0,4 % mai mic decat acum 4 ani. Optimismul domina piata imobiliara new-york-eza, mai ales ca si cifrele sunt imbucuratoare, inregistrandu-se fata de al doilea trimestru al anului(aprilie-iunie), cresteri intre 1 si 4 % in toate cartierele din New-York.
Suntem totusi in criza si acest lucru se vede. Desi vestile sunt din ce in ce mai bune in piata, numarul tranzactiilor imobiliare este in scadere cu aproximativ 10% fata de perioada aprilie-iunie 2011 si cu 4% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Este evident ca inca suntem cu totii macinati de criza. In continuare, traversam vremuri dificile din punct de vedere economic, ceea ce se reflecta si in piata imobiliara. Cu toate acestea, toate cartierele new york-eze isi revin, deoarece dupa ce se atinge nivelul minimum, nu poate urma decat o crestere“, sustine Matthew Haines, fondatorul ProperyShark.com, citat de publicatia Crain’s New York.

Si piata locuintelor de lux este in crestere

Optimismul a cuprins, se pare, toata piata imobiliara new-york-eza, iar sectorul imobilelelor de lux, nu putea sa faca exceptie. In perioada august-septembrie, s-au inregistrat cresteri spectaculoase a numarului de tranzactii cu locuinte de lux. Astfel s-au inregistrat peste 120 de astfel de tranzactii cu locuinte de la 5 milioane de dolari in sus, acesta reprezentand cel mai mare numar din 2008 incoace! Recordul il detine o proprietate pentru care s-a platit 48 de milioane de dolari.

Sursa: imopedia.ro

Echipa Blitz Imobiliare

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

Piata imobiliara si economia

In Romania, piata imobiliara nu este un atat de important indicator al evolutiei economiei precum in SUA ori in tarile zonei euro. In termeni economici, spunem ca piata imobiliara este ‘decuplata’ de la economie in general. Explicatia este data de procentul mai mic in PIB constituit de sectorul ‘constructiilor’ (care sigur ca nu include doar pe cel imobiliar, ci si[...]

Citeste mai mult
coming back soon