Yandex.Metrica

Viitorul va aduce scumpiri ale politei de asigurare obligatorie a locuintelor

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Emil-Sever Georgescu, directorul stiintific Urban-Incerc, a declarat recent ca vor fi ajustate, pe viitor, valorile si primele aferente sistemului de asigurare obligatorie a locuintelor.

Noile polite emise de PAID ar putea sa ia in considerare atat amrimea si tipul constructiei, cat si ponderea materialelor de constructie, parametri care conditioneaza si tipul avariilor si valoarea pagubei potentiale, pentru a se ajunge la sume de despagubiri care sa reprezinte intr-adevar un factor de sprijin social“, a explicat directorul INCERC.

Astfel, la nivelul PAID, trebuie detaliate cu atentie normele metodologice, a caror componenta tehnica nu trebuie tratata in spirit excesiv administrativ, astfel incat gradul de subscriere sa fie sporit odata cu pregatirea pentru a face fata evenimentelor.

Acest sistem poate asigura doar o parte din fondurile necesare reconstructiei, cel mult o parte din avansul pentru consolidare si asta numai cu masuri legal si administrative suplimentare. Ar fi util ca si in Romania sa se coreleze, in viitor, obligativitatea asigurarilor cu alte politici publice, legi si ordonante“, a precizat Emil-Sever Georgescu.

De asemenea, pentru sanatatea sistemului de asigurari si pentru reducerea riscului este la fel de importanta si procedura de expertiza tehnica si proiectare a reparatiei sau consolidarii, de cheltuire a sumelor, si inspectia dupa ce au fost aplicate masurile de readucere la o situatie sigura si apta de utilizare.

Nevoia de acoperire va creste in Romania, ceea ce va insemna si o capacitate mai mare de reasigurare solicitata pe pietele internationale, aspect care poate influenta si cotatiile obtinute. PAID beneficiaza de un program de reasigurare de tip excedent de dauna, care acopera portofoliul PAID pentru o valoare de 300 mil. EUR, suma mai mult decat acoperitoare pentru politele valabile gestionate”, a declarat Alexandra STORR, vicepresedinte SWISS Re Europe.

Sursa: Romania Libera

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

S-a schimbat schimbarea! Polita facultativa poate tine locul celei obligatorie!

Ordinul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor(CSA) a fost anulat in instanta desi, decizia nu este irevocabila. Conform ordinului, proprietarii care aveau polite facultative, erau obligati sa-si faca si polita obligatorie. Drept urmare, avand azi o polita facultativa, care sa includa cele 3 riscuri, cutremur, inundatii si alunecari de teren, este suficient. "Se suspenda executarea Ordinului CSA 15/2012 si a Normelor[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Polite de asigurare obligatorie a locuintelor in valoare de 13,4 milioane lei

Conform celui mai recent comunicat de presa "livrat" de reprezentantii Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale, au fost emise pana in prezent aproximativ 820.000 de polite asigurare a locuintelor, in aceasta categorie fiind incluse doar cele trei riscuri cerute obligatoriu prin lege, si anume cutremur, inundatii si alunecari de teren. In aceeasi ordine de idei, valoarea totala a primelor brute[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

PAID-ul risca sa-si piarda clientii: romanii nu vor sa-si asigure locuintele

Reprezentantii PAID au declarat recent ca au fost dezamagiti de numarul impardonabil de mic de proprietari care s-au achitat de datoria de a-si asigura locuintele. Desi oficialii responsabili de buna si echitabila aplicare a acestei legi s-au asteptat la un procent de 15-20% proprietati asigurate pana la primul termen scadent, doar 8% dintre romani au incheiat politele cu pricina. In[...]

Citeste mai mult
coming back soon