Yandex.Metrica

Viena- capitala miracolului imobiliar!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Este cunoscut faptul ca Viena este o destinatie cautata de foarte multi turisti din lumea intreaga, in principal pentru trecutul sau istoric. Fosta capitala imperiala, Viena pastreaza inca aerul nobil, inca respirabil, al imparatilor, muzica de la palat, arhitectura de o frumusete si valoare incontestabila.

Niciunul din aceste elemente nu explica fenomenele de pe piata imobiliara vieneza in special si austriaca, in general. In timp ce Europa a trecut printr-o perioada de boom imobiliar, apoi printr-o criza de proportii ce a lovit aprig in preturile locuintelor, piata imobiliara din Viena pare desprinsa dintr-un alt film. Astfel, sectorul imobiliar vienez a continuta sa creasca in tot acest timp, constant si sigur, fara nici cea mai mica emotie sau clatinare, ajungand numai in ultimul an la o valoare cu 10% mai mare decat in anul precedent. Conform datelor oferite de Osterreichische Nationalbank, numai in primele 3 luni ale anului 2012, preturile imobilelor din capitala au urcat cu 4%.

Trendul capitalei a fost luat si de restul tarii, pentru ca piata austriaca in totalitate, este caracterizata de o crestere constanta a preturilor.

– In Viena, in perioada ianuarie 2005- ianuarie 2012, preturile au crescut in medie cu 67%, in unele cartiere selecte ale orasului acestea chiar s-au dublat!

– La nivel national, in perioada ianuarie 2005-ianuarie 2012, preturile au crescut in medie cu 33%.

Acest fenomen a atras atentia investitorilor straini, ce au pus Viena pe acelasi loc cu Londra sau Paris si pe buna dreptate. Astfel, imobilele din fosta capitala imperiala sunt detinute in proportie covarsitoare( de 70%) de catre banci, companii si fonduri de investitii.

Sursa: www.imopedia.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 11 ani 0 Comentarii

Grosul tranzactiilor imobiliare a plecat in provincie, 83% din total!!

Capitala tarii a atras in primul trimestru al acestui an doar 17% din volumul total de investitii realizate in piata imobiliara romaneasca. Pentru sectorul imobiliar din tara, aceasta evolutie este o premiera deoarece grosul investitiilor in cele trei principale sectoare - retail, rezidential si office - se scurgea constat catre Bucuresti. “Tradarea” vine din partea investitorilor in retail, care in[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Piata imobiliara si economia

In Romania, piata imobiliara nu este un atat de important indicator al evolutiei economiei precum in SUA ori in tarile zonei euro. In termeni economici, spunem ca piata imobiliara este ‘decuplata’ de la economie in general. Explicatia este data de procentul mai mic in PIB constituit de sectorul ‘constructiilor’ (care sigur ca nu include doar pe cel imobiliar, ci si[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Investitorii straini vor investi bani in spatiile logistice din Romania

Intr-un interviu acordat reprezentantilor Imopedia, prezenti la Conventia Europeana RE/MAX din Viena, Christian Nowotny, unul dintre cei mai relevanti specialisti din lume, a vorbit despre Romania si despre situatia pietei imobiliare. Conform declaratiilor acestuia, viitorul se anunta a fi unul pozitiv si constructiv, lucrurile  urmand sa prinda contur iar sectorul imobiliar sa redevina atractiv pe piata europeana. In contextul in[...]

Citeste mai mult
coming back soon