Yandex.Metrica

Vezi la ce banca si la ce curs vei putea sa-ti convertesti creditul tau din franci elvetieni in lei!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Ca urmare a deciziei Tribunalului Galati, care a dat castig de cauza acum doua luni unui client nemultumit(vezi articol), care s-a imprumutat in moneda elvetiana, bancile au inceput sa se trezeasca. Lucru absolut justificat, avand in vedere faptul ca din 2007, cand creditele in franci erau la moda datorita cursului de schimb extrem de avantajos, pana in prezent cursul s-a dublat.

franc elvetianInjumatatirea sumelor returnate de catre clienti ar insemna un dezastru, drept urmare bancile au luat atitudine.

Volksbank este prima care a inceput “negocierile” oferindu-le clientilor sai, potrivit surselor din BNR, posibilitatea de a-si converti creditele din franci elvetieni in lei la un curs valutar cu 30% mai mic decat cel afisat de Banca Nationala. Totusi, reprezentantii Volksbank, s-au abtinut de la comentarii cu privire la acest subiect.

Exemplu de calcul:

Valoare credit: 100.000 CHF
Cursul de schimb: 1 CHF= 3,6 RON
Sold: 360.000 lei
Rata Lunara: 2.150 lei

Oferta Volksbank:
Curs de schimb: 1 CHF= 2,5 RON
Sold: 250.000 lei
Rata lunara: 1.500 lei

Exemplul de mai sus a fost calculat pentru o dobanda de 6%.

Este de asteptat ca si celelalte banci comerciale sa vina cu propuneri similare, numai asa avand posibilitatea de a-si limita pierderile. Ne-am afla astfel intr-o relatie de castig-castig: clientii vor castiga o rata mai mica, bancile nu ar fi nevoite sa-si scada la jumatate incasarile si, in plus, vor ramane cu sumele deja restituite de catre clientii lor la un curs de schimb dublu.

Sursa: Stirile ProTV

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Blitz Imobiliare- Agentie Imobiliara Cluj

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Francul elvetian si creditele ipotecare

Cei care au solicitat credite ipotecare in franci elvetieni sau in yeni japonezi au fost pusi in situatia nefericita de a plati dobanzi lunare de cel putin doua ori mai mari decat in momentul semnarii contractelor. Romania Libera ne informeaza ca institutiile financiare au de recuperat, in franci elvetieni, echivalentul a 3,2 miliarde de euro, astfel ca lovitura a fost[...]

Citeste mai mult
Acum 7 ani 0 Comentarii

SOC pe piata bancara! Creditele in franci elvetieni vor putea fi convertite in lei!

O decizie irevocabila a Tribunalului Galati, care a redus practic ratele unui client nemultumit la jumatate, ar putea fi fructificata de toti "posesorii" de credite in franci elvetieni. Francul elvetian reprezenta in 2007 una dintre cele mai bune variante de creditare, in conditiile in care dobanzile pentru aceasta moneda erau foarte avantajoase, iar cursul de schimb stabilizat la 1,8 lei[...]

Citeste mai mult
coming back soon