Yandex.Metrica

Vezi ce preturi au apartamentele din Cluj-Napoca la finalul anului 2013!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Un studiu realizat in perioada octombrie-noiembrie 2013 de catre compania Blitz Imobiliare, releva faptul ca preturile apartamentelor din Cluj-Napoca se situeaza putin sub bariera psihologica de 1.000 de euro/metru patrat.

Vezi ce preturi au apartamentele din Cluj-Napoca la finalul anului 2013!Indicele Blitz, un nou instrument pe piata imobiliara romaneasca, a inregistrat valoarea medie de 978 euro/mp pentru apartamentele din Cluj-Napoca. Cuprinzand si localitatile din jur, cu un sector imobiliar puternic(Floresti, Baciu, Apahida), indicele Blitz coboara pana la valoarea medie de 861 euro/mp.

Topul preturilor medii din municipiul Cluj-Napoca pe fiecare tip de apartament, este:

Apartamente cu o camera- 991 euro/mp;
Apartamente cu 2 camere- 981 euro/mp;
Apartamente cu 3-4 camere- 972 euro/mp.

Daca luam in considerare atat ofertele din Cluj-Napoca cat si cele din zonele limitrofe, cifrele se modifica:

Apartamente cu o camera- 850 euro/mp;
Apartamente cu 2 camere- 826 euro/mp;
Apartamente cu 3-4 camere- 899 euro/mp.

Analizand datele de mai sus, se poate observa faptul ca la periferie si in localitatile din jurul Clujului, inca exista o baza consistenta de apartamente de vanzare, fapt care duce la scaderea pretului mediu al acestora cu pana la 155 euro/mp.

In ceea ce priveste topul preturilor medii pe cartiere, conform indicelui Blitz, acestea sunt:

Centru- 1074 euro/mp
Grigorescu- 1028 euro/mp
Europa- 1018 euro/mp
Gheorgheni- 1016 euro/mp
Zorilor- 1005 euro/mp
Marasti- 998 euro/mp
Buna Ziua- 953 euro/mp
Manastur- 896 euro/mp

Studiul a fost realizat in perioada mai sus amintita, avand la dispozitie o baza de date de peste 2.000 de oferte actualizate la zi si luand in considerare preturile publice ale acestora.

Indicele Blitz, singurul indice de pe piata imobiliara clujeana, prezinta valoarea medie a preturilor publice pentru diferite categorii de proprietati imobiliare, tinand cont doar de caracteristicile generale ale acestora: tip de proprietate, zona, numar de camere.

Indicele Blitz face o delimitare clara intre ofertele din Cluj-Napoca si cele din localitatile limitrofe. Calculul indicelui Blitz s-a realizat eliminand preturile cele mai mici si cele mai mari din lista de preturi analizata.

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Apartamente de vanzare in Cluj-Napoca

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Indicele Blitz februarie 2014
Acum 7 ani 0 Comentarii

"Pipera Clujului" din nou in top! Vezi cat costa apartamentele din Buna Ziua si din celelalte cartiere ale Clujului in februarie

Piata imobiliara clujeana, in sectorul vanzarilor de apartamente, raporteaza o stare de echilibru in primele doua luni ale anului 2014, conform indicelui Blitz Imobiliare. Astfel, cresterile constante de preturi publice medii din unele cartiere sunt echilibrate de scaderile de preturi din celelalte, facand ca indicele Blitz sa creasca in februarie doar cu 1 euro/mp fata de luna anterioara, ajungand la[...]

Citeste mai mult
Acum 7 ani 0 Comentarii

Apartamentele din Cluj-Napoca mai scumpe in primul trimestru fata de sfarsitul anului trecut! Vezi care sunt preturile!

Indicele mediu Blitz pentru apartamentele de vanzare din municipiul Cluj-Napoca, in primele trei luni ale anului, a raportat valoarea de 983 euro/mp, fata de 978 euro/mp la sfarsitul anului trecut.In acelasi timp, pretul mediu al apartamentelor din municipiu si din localitatile vecine s-a mentinut la un nivel relativ constant, 862 euro/mp fata de 861 euro/mp la finele lui 2013. In[...]

Citeste mai mult
Cat costa apartamentele din Cluj-Napoca la inceputul anului 2014
Acum 7 ani 2 Comentarii

Cat costa apartamentele din Cluj-Napoca la inceputul anului 2014?

Indicele Blitz pentru apartamentele din municipiul Cluj-Napoca a inregistrat, la inceputul anului 2014, valoarea medie de 982 euro/mp. Comparativ cu valoarea indicelui din luna decembrie, indicele Blitz a raportat o crestere de 0,4%, de la 978 euro/mp la sfarsitul anului trecut, la 982 euro/mp in ianuarie 2014. Si valoarea indicelui Blitz pentru "zona metropolitana", care cuprinde atat apartamentele din Cluj-Napoca[...]

Citeste mai mult
coming back soon