Yandex.Metrica

Verde pentru marea reabilitare termica!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Planurile ministrului dezvoltarii regionale si turismului, doamna Elena Udrea, de a obtine finantare pentru a continua si in 2012 proiectul de reabilitare termica a locuintelor au obtinut un aviz pozitiv din partea membrilor Comisiei Europene.

Astfel, in acest an, vor beneficia de lucrari de reabilitare termica circa 250.000 de locuinte, fondurile in valoare totala de 360 de milioane de euro fiind asigurate prin redirectionarea de bani europeni, atribuiti initial altor programe sectoriale. Necesitatea unor astfel de lucrari vine in special datorita faptului ca, majoritatea blocurilor construite in Romania comunista, au un nivel slab de izolare termica si, drept urmare, inregistreaza pierderi mari de energie, in special in perioada rece.

“In 2012 intentionam sa incepem reabilitarea termica pentru 250.000 de apartamente. Printre reusitele anului 2011 in a gasi finantari si din alte surse se numara acordul CE de a primi fonduri europene din realocarile de la programele sectoriale. Sumele vor veni de la MDRT pentru finantarea proiectelor de reabilitare termica. Ne propunem sa folosim parteneriatul public privat. Suntem printre cei care au fortat aprobarea acestei legi pentru ca este important sa ai aceasta resursa cand de la bugetul de stat nu sunt sume suficiente”, a declarat doamna Elena Udrea.

Primul ministru al Romaniei, domnul Emil Boc, a punctat, de asemenea ca: “ne asteptam ca in urma realocarii acestor fonduri sa putem reabilita termic circa 5.000 de blocuri, ceea ce va insemna pentru cetatean o factura mai mica, iar pentru economie- mai multe firme care vor avea de lucru in 2012”.

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, are pe lista de prioritati in 2012, pe langa proiectul marii reabilitari termice nationale, si alte proiecte: accelerarea lucrarilor in ceea ce priveste constructia de locuinte ANL si noua cadastrare nationala.

Sursa: www.imopedia.ro

Echipa Blitz Imobiliare, moderator Leonard M.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

Bani de la Uniunea Europeana pentru reabilitare termica

Suntem anuntati ca la inceputul anului viitor reabilitarea termica a blocurilor de locuinte se va realiza cu fonduri europene nerambursabile. Astfel Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului va folosi bani europeni dupa ce a obtinut acordul Comisiei Europene in acest sens. “Suntem in discutii avansate cu reprezentantii Comisiei Europene pentru a permite utilizarea fondurilor din POR(Programul Operational Regional- nota blitz blog)[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

La vremuri noi, oameni noi si vesti noi. Reabilitarea termica din banii Uniunii- un vis!

Noul Ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului, domnul Cristian Petrescu, a anuntat recent ca programul initiat la sfarsitul anului trecut, de reabiliatare termica a blocurilor cu bani din fonduri europene, are sanse mici sa se infaptuiasca. Ne aducem aminte, ca la sfarsitul anului 2011, fostul ministru, doamna Elena Udrea, anunta ca in 2012, vor fi reabilitate 250.000 de apartamente in[...]

Citeste mai mult
coming back soon