Yandex.Metrica

A venit vara, iar preturile apartamentelor din Cluj au plecat in vacanta!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Indicele Blitz Imobiliare a inregistrat in luna iunie 2014 o valoare medie de 987 euro/mp pentru apartamentele din Cluj-Napoca, in scadere cu 3 euro/mp fata de luna anterioara.

Indicele Blitz iunie 2014

Apartamentele din Cluj-Napoca si imprejurimi(Floresti, Baciu, Apahida) au inregistrat cea mai mare scadere de pret de la inceputul anului, indicele Blitz in cazul acestora raportand o valoare de 849 euro/mp, cu 11 euro/mp mai putin ca in luna mai.

Topul cartierelor clujene confirma cifrele de mai sus si putem observa faptul ca, in principal, au scazut preturile apartamentelor situate in cartierele muncitoresti: Marasti, Manastur, Grigorescu. In schimb, apartamentele noi din Europa s-au apreciat cel mai mult, propulsand cartierul pe locul al doilea.

Top 3 cartiere:

1. Centru- 1.112 euro/mp
2. Europa- 1.049 euro/mp
3. Grigorescu- 1.038 euro/mp

Indice iunie cartiere

In ceea ce priveste preturile medii publice ale diferitelor tipuri de apartamente, putem analiza trendul acestora, urmarind tabelul de mai jos.

Indice tipuri apartamente

Asa cum se poate observa, preferintele clujenilor se indreapta tot spre apartamentele cu 2 camere, drept urmare pretul acestora ramane in continuare stabil. In schimb, apartamentele cu una sau trei camere s-au ieftinit cel mai mult.

Indicele Blitz prezinta valoarea medie, exprimata in euro/mp, a preturilor publice pentru diferite categorii de proprietati imobiliare, tinand cont de caracteristicile generale ale acestora: tip, zona, numar de camere. Indicele Blitz nu tine cont de gradul de finisare si dotare sau de vechimea constructiei, iar pentru calculul acestuia au fost eliminate valorile cele mai mici si cele mai mari, considerate a fi nereprezentative.

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Indicele Blitz februarie 2014
Acum 5 ani 0 Comentarii

"Pipera Clujului" din nou in top! Vezi cat costa apartamentele din Buna Ziua si din celelalte cartiere ale Clujului in februarie

Piata imobiliara clujeana, in sectorul vanzarilor de apartamente, raporteaza o stare de echilibru in primele doua luni ale anului 2014, conform indicelui Blitz Imobiliare. Astfel, cresterile constante de preturi publice medii din unele cartiere sunt echilibrate de scaderile de preturi din celelalte, facand ca indicele Blitz sa creasca in februarie doar cu 1 euro/mp fata de luna anterioara, ajungand la[...]

Citeste mai mult
Acum 5 ani 0 Comentarii

Apartamentele din Cluj-Napoca mai scumpe in primul trimestru fata de sfarsitul anului trecut! Vezi care sunt preturile!

Indicele mediu Blitz pentru apartamentele de vanzare din municipiul Cluj-Napoca, in primele trei luni ale anului, a raportat valoarea de 983 euro/mp, fata de 978 euro/mp la sfarsitul anului trecut.In acelasi timp, pretul mediu al apartamentelor din municipiu si din localitatile vecine s-a mentinut la un nivel relativ constant, 862 euro/mp fata de 861 euro/mp la finele lui 2013. In[...]

Citeste mai mult
Acum 5 ani 0 Comentarii

In luna aprilie indicele Blitz Imobiliare din cele mai importante cartiere ale Clujului a depasit 1000 euro/mp! Vezi care este exceptia!

Un singur cartier clujean s-a situat sub pragul psihologic de 1.000 de euro/ mp, in ceea ce priveste pretul mediu public al apartamentelor de vanzare. Desi au castigat 39 de euro/mp in numai patru luni, apartamentele din Manastur au ramas in continuare cele mai accesibile apartamente de vanzare din Cluj-Napoca. Pretul mediu public al unui apartament din Manastur, conform indicelui[...]

Citeste mai mult