A venit vara, iar preturile apartamentelor din Cluj au plecat in vacanta!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Indicele Blitz Imobiliare a inregistrat in luna iunie 2014 o valoare medie de 987 euro/mp pentru apartamentele din Cluj-Napoca, in scadere cu 3 euro/mp fata de luna anterioara.

Indicele Blitz iunie 2014

Apartamentele din Cluj-Napoca si imprejurimi(Floresti, Baciu, Apahida) au inregistrat cea mai mare scadere de pret de la inceputul anului, indicele Blitz in cazul acestora raportand o valoare de 849 euro/mp, cu 11 euro/mp mai putin ca in luna mai.

Topul cartierelor clujene confirma cifrele de mai sus si putem observa faptul ca, in principal, au scazut preturile apartamentelor situate in cartierele muncitoresti: Marasti, Manastur, Grigorescu. In schimb, apartamentele noi din Europa s-au apreciat cel mai mult, propulsand cartierul pe locul al doilea.

Top 3 cartiere:

1. Centru- 1.112 euro/mp
2. Europa- 1.049 euro/mp
3. Grigorescu- 1.038 euro/mp

Indice iunie cartiere

In ceea ce priveste preturile medii publice ale diferitelor tipuri de apartamente, putem analiza trendul acestora, urmarind tabelul de mai jos.

Indice tipuri apartamente

Asa cum se poate observa, preferintele clujenilor se indreapta tot spre apartamentele cu 2 camere, drept urmare pretul acestora ramane in continuare stabil. In schimb, apartamentele cu una sau trei camere s-au ieftinit cel mai mult.

Indicele Blitz prezinta valoarea medie, exprimata in euro/mp, a preturilor publice pentru diferite categorii de proprietati imobiliare, tinand cont de caracteristicile generale ale acestora: tip, zona, numar de camere. Indicele Blitz nu tine cont de gradul de finisare si dotare sau de vechimea constructiei, iar pentru calculul acestuia au fost eliminate valorile cele mai mici si cele mai mari, considerate a fi nereprezentative.

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseste cookies! Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai mult.