fbpx Yandex.Metrica

Vanzarea Locuintelor RA-APPS – o solutie pentru bugetul 2012

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Guvernul Romaniei prin vocea ministrului finantelor, domnul Gheorghe Ialomitianu, a declarat ieri ca spera sa obtina in urma licitatiilor pentru locuintele din fondul RA-APPS(Regia Autonoma- Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat) in jur de 700 de milioane de lei. Aceasta suma este, se pare, prevazuta in bugetul pe 2012, ce urmeaza a fi votat de parlament la sfarsitul acestei saptamani.

In acest sens, in urma cu doua saptamani a fost adoptata o ordonanta de urgenta prin care un numar de 773 de imobile vor fi scoase la vanzare.
Am cerut transparenta deplina a procesului de vanzare si obtinerea celui mai bun pret posibil pentru fiecare imobil. Va fi o procedura transparenta, licitatie cu strigare pentru a ne asigura ca obtinem venituri la buget“, a declarat premierul Emil Boc.

De asemenea, Daniela Andreescu, secretarul general al guvernului, a precizat ca: “sunt scoase la vanzare doar imobilele cu situatie juridica clara, majoritatea sunt ocupate, dar mai sunt si unele libere pentru ca nivelul chiriilor RA-APPS este foarte ridicat…Nu vor fi scoase la vanzare imobilele ocupate de institutiile publice, misiuni diplomatice, institutii interguvernamentale, partide politice“.

Fiind vorba de licitatii publice, este posibil ca sumele incasate la buget sa fie mai mari decat cele previzionate, iar unul dintre posibilii cumparatori este chiar domnul ministru Ialomitianu, care locuieste intr-un apartament al Regiei.

Sursa: imopedia.ro

Echipa BLITZ Imobiliare

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 8 ani 0 Comentarii

RA-APPS incaseaza infrangere dupa infrangere!

La ultima intalnire cu posibilii cumparatori de locuinte pe care recent a avut-o Regia Autonoma - Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat(RA-APPS) scorul a fost sec: 6-0! Ca la tenis! Astfel Regia nu a reusit sa vanda nici macar una din cele 6 proprietati scoase la vanzare, dintre care 2 spatii comerciale si 4 apartamente. Mai mult, spre deosebire de editiile[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Udrea vrea sa vanda hotelurile RAAPPS

Elena Udrea a declarat recent ca vrea ca hotelurilor Regiei Autonome-Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) sa fie scoase la vanzare, adaugand ca unele cladiri nefunctionale reprezinta surse de venituri doar pentru directorii temporari. "Sa se faca transparent, prin licitatie publica, nationala sau internationala, numai sa se vanda aceste hoteluri. Am ratat cateva ocazii ca mari lanturi hoteliere sa ajunga[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Verde pentru marea reabilitare termica!

Planurile ministrului dezvoltarii regionale si turismului, doamna Elena Udrea, de a obtine finantare pentru a continua si in 2012 proiectul de reabilitare termica a locuintelor au obtinut un aviz pozitiv din partea membrilor Comisiei Europene. Astfel, in acest an, vor beneficia de lucrari de reabilitare termica circa 250.000 de locuinte, fondurile in valoare totala de 360 de milioane de euro[...]

Citeste mai mult
coming back soon