Yandex.Metrica

Va cumparati o locuinta in 2012 sau mai asteptati? Ce spun specialistii?

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Anul 2011 a continuat trendul descendent in ceea ce priveste preturile pentru proprietatile imobiliare. Criza economica, scaderea veniturilor populatiei, inasprirea conditiilor in ceea ce priveste acordarea de credite imobiliare, lipsa investitorilor, dar si balbaielile guvernamentale din programul Prima Casa, au fost cateva din piedicile in calea achizitionarii unei locuinte.

Specialistii apreciaza ca preturile vor continua sa scada si in 2012, dar intr-un ritm mai scazut, ceea ce adanceste dilema cumparatorilor: sa cumpar sau sa mai astept? Si daca raspunsul este al doilea, cat sa mai astept? Mai ales ca scaderile procentuale vor fi din ce in ce mai mici.

Preturile urmeaza in continuare o tendinta de scadere, insa intr-un procent mult mai redus comparativ cu perioada 2009-2010. Scaderea ar urma sa fie similara celei inregistrate in acest an(2011), aproximativ 5%“, a declarat pentru Evenimentul Zilei, Alexandru Pricop, managing partner intr-o companie de consultanta imobiliara. Declaratia specialistului e intarita de cifrele prezentate de Institutul National de Statistica, care arata ca la nivel national, preturile locuintelor in 2011 au scazut cu 5%- 7%.

In concluzie, datele din piata ne prezinta o situatie similara cu cea din 2011, cu scaderi de preturi dar nu foarte spectaculoase. Cine doreste sa achizitioneze o locuinta poate astepta in aceeasi masura in care poate actiona, pentru ca, de exemplu, Programul Prima Casa dispune de resurse limitate.

Sursa: Evenimentul Zilei

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Leonard M.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


coming back soon