Yandex.Metrica

Unui roman ii revin in medie 21 de metri patrati locuibili !

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Conform datelor ultimului recensamant, Romania se situeaza din nou pe ultimul loc in Europa in ceea ce priveste confortul, doar 21 de metri patrati locuibili, revenind fiecarui roman. Totusi, fata de 2002, cand unui roman ii reveneau 14,3 metri patrati, saltul este major, insa, si asa ne situam sub Bulgaria, unde media este de 28 de metri patrati. Standardul in Uniunea Europeana este de 36 de metri patrati pentru o persoana.

“Procentual, sunt mai multi proprietari decat la ultimul recensamant al locuintelor din 2002. Insa problema care exista de decenii este cea privind suprafata utila locuita care este foarte mica. Desi fata de 2002 suprafata utila a crescut, la acest indicator am ramas in coda Europei. Pana si Bulgaria ne depaseste cu suficient avantaj si care nu e usor de trecut”, a declarat Ioan Bejan, specialist in domeniu.

Pe de alta parte, desi numarul populatiei este in continua scadere, Romania avand fata de 2002, cu 1,6 milioane mai putini locuitori, atat numarul de locuinte cat si numarul proprietarilor a crescut.

“Din 2002 si pana in prezent am ajuns de la o medie de 330 de locuinte la mia de locuitori la 450 de locuinte la 1.000 de locuitori. E un avans important daca tinem seama ca media europeana este de 445 de locuinte la 1.000 de locuitori. De asemenea, trebuie mentionat ca acest indicator ne plaseaza peste media unor tari precum Slovacia si Polonia”, precizeaza Ioan Bejan.

Avand in vedere faptul ca suprafata medie a unei locuinte este de 47 de metri patrati, putem trage concluzia ca intr-un apartament de acest tip locuiesc in medie intre 2 si 3 persoane.

Sursa: Romania Libera

Echipa Blitz Imobiliare, moderator Leonard M.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

coming back soon