Yandex.Metrica

Unita Turism Holding vrea sa construiasca un imobil de 8 etaje langa Cluj Arena

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Reprezentantii Unita Turism Holding (UTH) au prezentat, in cadrul sedintei de ieri a Comisiei de Urbanism, un proiect de reabilitare a bazinelor strandului municipal si de a construire a unui imobil de 8 etaje in proximitatea Cluj Arena.

Arhitectii CTATU au respins, insa, propunerea pe motiv de inadecvare la specificul zonei, partile implicate urmand sa dezvolte, cel putin teoretic, doar proiectul de reabilitare a bazinelor.

Sofia Girda, arhitecta care a sustinut proiectul UTH, a explicat ca beneficiarul doreste amenajarea strandului existent, dar si ridicarea unui turn de opt etaje, propunere prezentata anterior. Acesta ar avea functiuni cu caracter sportiv: bazin de inot, sala de gimnastica medicala si cabinete specializate, zona de spa, scoala de arbitraj, sali de judo, fitness, dans, biliard, tenis de masa, birouri pentru administratie, si nu in ultimul rand o sala de conferinte la ultimul nivel.

Arhitectul Adrian Iancu, membru al CTATU, a subliniat ca municipalitatea nu are nici o garantie ca spatiile desenate in acest fel vor ramane cu functiuni sportive.

Orice constructie care tine de bazin este oportuna“, a spus Iancu, sugerand ca turnul propus sa fie amplasat langa hotelul Sport.

Arhitectul-sef al municipiului, Ligia Subtirică, a subliniat ca vechiul strand e clasat ca monument istoric si ca ar fi necesar punctul de vedere al Comisiei Monumentelor privind destinatia terenului din zona.

Reprezentantul Unita Cluj a spus ca proiectul trebuie gandit economic, pentru acoperirea costurilor, inclusiv prin posibilitatea de a realiza spatii care se pot inchiria. Regandirea sau reamplasarea cladirii propuse ar putea incurca eventualele planuri ulterioare ale Unita de a-si vinde proprietatile.

Nu puteti privi aceasta investitie doar din punct de vedere imobiliar. Trebuie sa va racordati la caracterul zonei, care este unul sportiv si de promenada. Un centru sportiv, medical, de intretinere se rezolva oriunde in lume altfel. Nu pot fi impachetate toate aceste functiuni intr-un P+8 doar pentru ca suprafata ocupata la sol sa fie cat mai mica. Solutia prezentata aici este inacceptabila. Nu este o solutie arhitectural inteligenta“, a punctat arhitectul Serban Tiganas, acesta declarand ulterior ca o abordare potrivita ar fi initierea unui concurs de solutii de arhitectura pentru reabilitarea strandului si realizarea unui proiect cu functiunile solicitate de beneficiar.

Sursa: Ziua de Cluj

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Cluj-Napoca: Un nou investitor privat vrea sa construiasca blocuri pe strada Eugen Ionesco

Se pare ca dezvoltatorii imobiliari sunt completamente indiferenti la exigentele arhitecturale. In aceasta ordine de idei, ni se aduce la cunostinta ca un investitor privat a propus in sedinta Comisiei Tehnice a Teritoriului si Urbanism (CTATU) construirea a doua imobile multifamiliale pe strada Eugen Ionescu. Aceasta noua tentativa de ridicare a unor cladiri de locuinte colective este in directa si[...]

Citeste mai mult
Sala Polivalenta din Cluj intra in linie dreapta!
Acum 7 ani 0 Comentarii

Sala Polivalenta din Cluj intra in linie dreapta!

In luna octombrie a acestui an va fi inaugurata Sala Polivalenta din Cluj-Napoca, o constructie la nivelul pretentiilor unui oras european. Arena va putea gazdui, prin extindere, pana la 10.000 de persoane, capacitatea initiala a acesteia fiind de 7.200 de locuri. Conceptul polivalent al salii va oferi posibilitatea organizarii unor activitati diverse, de la competitii sportive pana la concerte si[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Cluj-Napoca: Imobilele construite fara autorizatie in cartierul Manastur vor intra in legalitate

Se pare ca imobilele ilegale din cartierul Manastur, imobile pentru care proprietarul a fost sanctionat cu amenda maxima de 100.000 lei, vor fi reintegrate in procesul de obtinere a autorizatiei de construire, ceea ce inseamna ca, daca totul merge conform planului, nu vor fi demolate. Astfel, proprietarul terenului din cartierul Manastur, Tudor Manole, si arhitectul care lucreaza la documentatie au[...]

Citeste mai mult
coming back soon