Yandex.Metrica

Ungaria sau Subventiile acordate familiilor cu venituri modeste

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

In conditiile in care Elena Udrea elimina subventiile acordate romanilor cu venituri mult prea mici pentru a-si permite implicarea in piata imobiliara, merita remarcat faptului ca oficialii de la Budapesta au decis acordarea de ajutoare financiare cuprinse intre 2.700 si 8.463 euro familiilor care vor sa achizitioneze o locuinta sa sa purceada la renovarea caselor sau apartamentele pe care deja le detin.

Conform declaratiilor prim-ministrului ungar,Viktor Orban, valoarea subventiilor va fi determinata de numarul copiilor, suprafata locuintei si eficienta energetica.

Astfel, familiile cu doi copii vor beneficia de o subventie cuprinsa intre 2.700 si 4.000 de euro, iar cele cu trei copii vor primi de la stat intre 4000 si 6.700 de euro. Sumele cele mai mari vor fi acordate familiilor cu mai mult de 4 copii, cifra maxima fiind de circa 8.400 de euro.

Guvernul a precizat ca subventiile vor fi acordate pentru achizitionarea unor locuinte care costa cel mult 101.000 euro, daca vorbim despre constructii noi, si cel mult 50.000 de euro daca este cumparat un apartament vechi.

Oficialii maghiari au alocat de la bugetul de stat circa 4,4 milioane de euro in acest sens, ceea ce ar permite acordarea de subventii pentru circa 3.000-5.000 de familii.

Preturile apartamentelor in Budapesta sunt relativ de ridicate. Potrivit unui site de imobiliare, un apartament vechi cu doua camere si o suprafata de circa 40 de metri patrati, situat intr-o zona buna, costa de la 50.000 de euro in sus, in timp ce o locuinta noua, cu o suprafata de doar 34 de metri patrati si doua camere, poate ajunge si la 67.000 de euro.

Sursa: Evenimentul Zilei

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

"Prima Casa" tine in viata piata creditelor ipotecare

Conform ultimului raport BNR, au fost acordate, in luna august, credite ipotecare in valoare de 90 milioane euro, soldul total (sau valoarea imprumuturilor ramase de rambursat) urcand la echivalentul a 7,3 miliarde de euro, sustinut de finantarile acordate de banci cu garantia statului. In aceasta ordine de idei, ni se aduce la cunostinta ca soldul creditelor acordate pentru achizitia de[...]

Citeste mai mult
Acum 7 ani 0 Comentarii

Apartamentele din Cluj-Napoca mai scumpe in primul trimestru fata de sfarsitul anului trecut! Vezi care sunt preturile!

Indicele mediu Blitz pentru apartamentele de vanzare din municipiul Cluj-Napoca, in primele trei luni ale anului, a raportat valoarea de 983 euro/mp, fata de 978 euro/mp la sfarsitul anului trecut.In acelasi timp, pretul mediu al apartamentelor din municipiu si din localitatile vecine s-a mentinut la un nivel relativ constant, 862 euro/mp fata de 861 euro/mp la finele lui 2013. In[...]

Citeste mai mult
Acum 7 ani 0 Comentarii

In luna aprilie indicele Blitz Imobiliare din cele mai importante cartiere ale Clujului a depasit 1000 euro/mp! Vezi care este exceptia!

Un singur cartier clujean s-a situat sub pragul psihologic de 1.000 de euro/ mp, in ceea ce priveste pretul mediu public al apartamentelor de vanzare. Desi au castigat 39 de euro/mp in numai patru luni, apartamentele din Manastur au ramas in continuare cele mai accesibile apartamente de vanzare din Cluj-Napoca. Pretul mediu public al unui apartament din Manastur, conform indicelui[...]

Citeste mai mult
coming back soon