Yandex.Metrica

Un agent imobiliar bun îți poate aduce o reducere de până la 25% din prețul de vânzare al apartamentului

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Dacă vrei să cumperi o locuință, probabil vrei s-o cumperi cât mai repede și dacă se poate la un preț cât mai bun. Cât de simplu însă este să faci această achiziție? 

Statisticile ne arată că în 2020 poți miza pe un preț mai redus în medie cu 15% față de cel afișat în oferta. Îți vom explica în continuare de ce credem asta. 

Studiind cifrele din piața imobiliară am ajuns la concluzia că marja de negociere la vânzarea de locuințe în ultimul an s-a majorat. O dată în plus avem dovada unui aspect bine cunoscut în piața imobiliară: un bun agent imobiliar poate să obțină cele mai avantajoase prețuri și condiții pentru cumpărători!  

Recent, Primăria Municipiului Cluj-Napoca a dat publicității Ghidul Tranzacțiilor Imobiliare 2019, un studiu anual al municipalității, ajuns deja la a a 7-a ediție, care ne dă informații despre numărul total și valoarea totală a tranzacțiilor și totalul și media suprafețelor tranzacționate pe tipuri de apartamente și cartiere. 

Potrivit Ghidului, în 2019, pe raza municipiului Cluj-Napoca, prețul pe metru pătrat a variat între 1.164 Euro (Cartierul Iris) și 1.583 Euro (zona centrală). Suprafețele cele mai tranzacționate au avut între 35 și 55 mp și 66% din tranzacții au fost apartamente construite după anul 2000. Prețul mediu de tranzacționare pe raza municipiului Cluj a fost de 1.362 Euro/mp. 

Pentru noi, specialiștii de la Blitz, aceste informații sunt relevante deoarece conțin indicii importante despre perspectivele de negociere cu care se poate opera în piață.

Noi am corelat aceste date cu cele publicate anul trecut, dar și cu Indicele Blitz și am constatat o diferență, cunoscută în piață drept marjă de negociere.  Această  marjă este în fapt diferența dintre prețul cerut și prețul ofertat.

De regulă, există o tendință ușoară a proprietarilor de a supraevalua prețul proprietății, influențați de prețurile proprietăților din vecinătate, nu neapărat similare, sau din cauza legăturii emoționale cu imobilul pus în vânzare. Dar după o analiză realistă a proprietății, dar și în urma negocierilor intermediate de un agent experimentat, prețul cerut poate să scadă. 

Majorarea marjei de negociere poate să însemne o presiune mai mare a cumpărătorilor de a contrabalansa tendința continuă de creștere a prețurilor, dar și o disponibilitate mai mare a vânzătorilor de a coborî prețurile. Acest dialog este de regulă intermediat de un agent imobiliar cu experiență care poate să ofere celor două părți exact argumentele necesare încheierii favorabile a tranzacției.  

Din analiza noastră independentă Blitz în 2019 a rezultat o diferență de până la 25% între media prețurilor apartamentelor scoase la vânzare și media prețurilor tranzacționate efectiv, conform studiului municipalității. 

 

CartierePreț Mediu MCIndice Blitz Diferență de Preț (%)
Andrei Muresanu 1357177223,41%
Becas 1215159523,82%
Borhanci1255152717,81%
Bulgaria 1194159525,14%
Buna Ziua 1345156113,83%
Centru 1583188616,06%
Dambul Rotund 118513018,912%

 

Am realizat această comparație cu ajutorul indicelui Blitz, care reprezintă un instrument statistic  ce ne oferă informații despre prețurile medii cerute la vânzare pe diferite tipuri de proprietăți din baza de date Blitz, compusă din peste 3600 de oferte.

În anul 2018 această marja de negociere s-a situat în jurul valorii de 12%. Vezi mai multe detalii aici. Marja de negociere a anului 2019 a fost de 15%. Această diferență reprezintă marja de negociere obținută de agenții noștri imobiliari, al căror rol rămâne la fel de important în obținerea avantajelor pentru cumpărător. Un bun negociator poate să aducă economii substanțiale!

Anul 2020 este un an atipic pentru imobiliare din perspectiva pandemiei, iar tendința majorării marjei de negociere se va păstra. Prezența unui agent imobiliar care să poarte negocierile cu ambele părți, în condițiile restricțiilor privind spațiile închise, devine cu atât mai importantă în obținerea prețului dorit la cumpărarea unui apartament. 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 1 an 0 Comentarii

Marja de negociere a apartamentelor vândute în 2018 în Cluj-Napoca a fost de până la 21%. Află cât poți economisi cu un agent bun!

Ghidul tranzacțiilor imobiliare 2018, lansat recent de Primăria Cluj-Napoca, confirmă ceea ce era deja știut în piață: un bun agent imobiliar poate să obțină cele mai avantajoase prețuri și condiții pentru cumpărători! Aceasta se traduce în economii medii de peste 8000 Euro la un apartament. Studiul anual al Primăriei clujene publicat la începutul lunii iulie, aflat la a 6-a ediție,[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Ai o locuinta? De ce sa nu-ti mai cumperi una?

A fi proprietar nu inseamna numai siguranta. Nu inseamna numai o pozitie sociala peste medie. De ce sa nu vrei mai mult? Mai ales acum, cand poti profita de o situatie favorabila. Sa analizam cazul celor care si-au cumparat o locuinta in anii de boom imobiliar. Acestia, dupa cinci ani vad cum valoarea locuintei lor aproape s-a injumatatit. Sa presupunem[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

5 motive pentru a lucra cu un agent imobiliar!

Cine are nevoie de motive atunci cand patrunde intr-un teritoriu necunoscut, ne veti intreba? Agentii imobiliari profesionisti au educatia, specializarea si experienta pentru a lucra pentru tine si pentru a obtine rezultate mai bune decat ai obtine tu. Dorim sa dezvoltam aceasta tema, pentru ca explicatiile simple genereaza cele mai multe intrebari. Iar noi suntem aici tocmai pentru a raspunde[...]

Citeste mai mult
coming back soon