Un apartament cu două camere costă cât o garsonieră în 2008

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Un apartament de două camere poate fi cumpărat în prezent cu preţul cu care în 2008 putea fi achiziţionată o garsonieră, conform unei analize a Kiwi Finance. “O familie de două persoane, cu un venit de 660 de euro, fără alte datorii, poate accesa în prezent un credit ipotecar de 52.210 euro, cu rambursare în 30 de ani. Adăugând avansul de 25%, respectiva familie poate achiziţiona un imobil cu o suprafaţă medie de 63 metri pătraţi cu 69.613 euro, la un preţ de construcţie de 1.100 euro pe metrul pătrat”, a declarat miercuri directorul general al Kiwi Finance, Anca Bidian.

Valoarea medie a unui credit ipotecar intermediat în acest an de Kiwi Finance a fost de 55.802 euro, în timp ce pentru un credit de nevoi personale cu ipotecă s-a ridicat la 32.451 de euro. Clienţii care au apelat la serviciile Kiwi pentru a lua un credit de nevoi personale negarantat au optat în medie pentru o sumă de 7.841 de euro.

În cazul creditelor Prima Casă, valoarea medie a unui împrumut s-a situat la 46.263 de euro. Pentru a accesa unul dintre aceste credite, venitul mediu al unei familii variază între 1.900 şi 3.800 de lei, potrivit lui Bidian.

“În 2010, oferta bancară pentru finan­ţarea persoanelor fizice s-a situat la un nivel sustenabil şi predictibil. Atât nivelul şi stabilitatea dobânzilor, cât şi caracteristicile produselor de creditare arată o ofertă ajustată pe o piaţă a cererii încă redusă şi puternic emo­ţională. Pe segmentul creditelor de achiziţie, ajustarea preţurilor pieţei imobiliare a reglat derapajele din 2008 asigurând în prezent o convergenţă mult mai echilibrată între veniturile populaţiei şi preţurile ofertei imobiliare”, a spus şeful Kiwi Finance. În ceea ce priveşte valuta de împrumut, majoritatea covârşitoare a clienţilor Kiwi Finance au preferat moneda europeană pentru creditele garantate cu ipotecă.

Sursa: Gandul

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseste cookies! Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai mult.