Yandex.Metrica

Uite PUG-ul, nu e PUG-ul!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Noul sport local al Primariei Cluj-Napoca este amanarea aprobarii Planului Urbanistic General. Sportul a prins atat de bine incat mai sunt doar cateva luni pana cand se vor implini 3 ani de la termenul limita pana la care PUG-ul trebuia sa fie aprobat. Dupa trei ani de discutii si amanari, Noul PUG se va naste deja batran.

Consiliul Judetean Cluj asteapta avizul Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara(OCPI), insa acesta intarzie pentru ca intravilanul Clujului nu este marcat prin borne, asa cum spune legea.Iar asta costa bani, timp si energie.

“Intravilanul trebuie bornat. Cineva trebuie sa faca acest lucru. Pui borne conform planurilor cadastrale. Este, insa, o lucrare post aprobare. Doar atunci cand noul PUG devine lege si cadastrul preia noile limite acestea se materializeaza si in teren. Eu oricum propun sa intindem si o sarma intre acesti tarusi care trebuie batuti in teren, poate ca se impiedica cineva” , declara arhitectul Adrian Borda.

Intelegem si acceptam ironia arhitectului Borda, sef de proiect al noului PUG, dar dupa atatea amanari si incertitudini nu prea mai arde de glume. Exista o lege in vigoare si ea trebuie respectata, indiferent daca prevederile ei sunt de domeniul istoriei.

Cert este ca, inainte sau dupa PUG, intravilanul municipiului trebuie marcat, cu sarma intre tarusi sau fara. Daca lucrarea s-ar fi efectuat in urma cu cativa ani, acum n-ar mai fi fost nicio problema.

“Sa marchezi intravilanul revine in sarcina primariei(…)Oricum este o lucrare care trebuie facuta”, afirma si arhitectul Eugen Paunescu si el membru in echipa PUG.

Sursa: Ziua de Cluj

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 6 ani 0 Comentarii

Noul Plan Urbanistic General. Azi, episodul Faget!

Padurea Faget a fost asaltata de constructii noi si acum, cand PUG-ul este pe ultima suta de metri inainte de adoptare, solicitarile de autorizatii de construire nu se mai opresc. Adrian Borda, seful de proiect al noului PUG, trage un semnal de alarma in acest sens, declarand ca primaria ar trebui sa amane luarea deciziilor pana dupa aprobarea noii documentatii.[...]

Citeste mai mult
Acum 6 ani 0 Comentarii

Planul Urbanistic General aduce noi reglementari pentru centrul istoric al Clujului!

In prevederile atat de asteptatului PUG( Plan Urbanistic General), care se afla in ultima faza inaintea aprobarii, centrul istoric al Clujului este vazut ca o zona cu functiuni mixte, comerciala, de birouri, dar si de locuire. Astfel, se deschide usa dezvoltatorilor care tintesc aceste domenii. "Vedem centrul istoric ca o zona puternic mixata, unde locuirea exista si este conservata. Astfel,[...]

Citeste mai mult

Acest site foloseste cookies! Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai mult.