Yandex.Metrica

Uite programul, nu e programul!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Se pare ca programul de guvernare in Romania nu tine seama de proiectele gandite si puse pe hartie ci de numele ministrului aflat in scaunul unui minister la un moment dat. Astfel nu ne putem explica fenomene care devin deja reguli.

Dupa ce pe vremea ministrului Elena Udrea existau fonduri pentru reabilitarea termica a blocurilor, acum noul ministru, Cristian Petrescu nu gaseste fonduri pentru continuarea programului. Acelasi lucru, din pacate se intampla la Ministerul Mediului, unde au “disparut”cele 100 de milioane de lei promise pentru programul Casa Verde. Si au trecut doar doua luni de cand fostul ministru avea bani.

“Vom continua proiectul Casa Verde pentru persoane fizice. Sunt 43.000 de familii care au accesat fonduri pentru a avea centrale termice bazate pe energii regenerabile- solare, peleti sau altele. Fiecare familie primeste intre 6.000 si 8.000 de lei pentru a avea o centrala termica”, declara fostul ministru al mediului, Laszlo Borbely.

Actualul ministru schima din mers macazul, ridicand din umeri. O astfel de interventie este acum catalogata drept paguboasa pentru economia tarii.

“Suntem nevoiti sa nu deschidem o noua sesiune a programului Casa Verde anul acesta. Ne concentram eforturile financiare pentru acoperirea cheltuielilor si plata sumelor in urma investitiilor facute anul trecut in acest program”, a declarat actualul ministru, Atilla Korodi.

Din pacate, Ministerul Mediului este mai preocupat de gratarele romanilor decat de programe cu adevarat benefice pentru mediu, prin folosirea unor surse de energie alternativa.

Sursa: www.imopedia.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 5 ani 0 Comentarii

Programul Casa Verde se relanseaza si vine in plus si cu un upgrade!

Ministerul Mediului a anuntat recent reluarea programului Casa Verde atat sub forma sa cunoscuta, cat si sub o varianta noua, imbunatatita: Casa Verde Plus. Astfel vom avea doua programe, ce au acelasi scop: conditii de locuire mai bune, ecologice, sanatoase. Programul Casa Verde ofera finantari persoanelor fizice, juridice, institutiilor publice si unitatilor de cult, pentru sisteme ecologice de producere a[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

La vremuri noi, oameni noi si vesti noi. Reabilitarea termica din banii Uniunii- un vis!

Noul Ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului, domnul Cristian Petrescu, a anuntat recent ca programul initiat la sfarsitul anului trecut, de reabiliatare termica a blocurilor cu bani din fonduri europene, are sanse mici sa se infaptuiasca. Ne aducem aminte, ca la sfarsitul anului 2011, fostul ministru, doamna Elena Udrea, anunta ca in 2012, vor fi reabilitate 250.000 de apartamente in[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Se relanseaza proiectul Casa Verde!

O stire de ieri ne-a pus pe ganduri: au inflorit pomii din Marginimea Sibiului in mijlocul toamnei. In ton cu aceast fenomen, programul Casa Verde al Ministerului Mediului inverzeste casele romanilor in contrast cu anotimpul in care ne aflam. Sa ne amintim putin care au fost etapele marcante, in cadrul programului guvernamental. In februarie 2012, ministrul de atunci, Laszlo Borbely[...]

Citeste mai mult
coming back soon