Yandex.Metrica

Udrea vrea sa vanda hotelurile RAAPPS

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Elena Udrea a declarat recent ca vrea ca hotelurilor Regiei Autonome-Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) sa fie scoase la vanzare, adaugand ca unele cladiri nefunctionale reprezinta surse de venituri doar pentru directorii temporari.

Sa se faca transparent, prin licitatie publica, nationala sau internationala, numai sa se vanda aceste hoteluri. Am ratat cateva ocazii ca mari lanturi hoteliere sa ajunga in Bucuresti si sa investeasca aici, pentru ca statul nu a fost suficient de prompt in a da drumul acestor vanzari. Exista interes pentru mare parte din aceste structuri, care sunt vechi, sunt depasite astazi, au 20 si ceva de ani minim numai ca trebuie si noi sa ne miscam, altfel pierdem o piata“, a aratat Udrea.

Ea a adaugat ca Bulgaria a privatizat litoralul vanzand acum 20 de ani catre investitorii germani, iar Romania a privatizat catre “prietenii guvernelor”, iar astazi totul este în paragină.

Udrea a vorbit si despre vilele de protocol ale “fostilor si actualilor nomenclaturisti”, aflate in proprietatea statului, si pentru care acestia nu platesc chirie.

Daca vor sa mai stea in vila respectiva sa o cumpere, sa dea statului banii, si să stea acolo ca un bun proprietar, nu sa traga foloase de pe urma unui stat care inca isi mai permite sa creeze astfel de avantaje“, a continuat Elena Udrea.

Potrivit unui proiect de ordonanta de urgenta, RA-APPS va scoate la vanzare imobile amplasate in zone centrale ale Capitalei, dar ii va exclude de la licitatie pe chiriasii cu datorii fata de regie si ii va despagubi pentru investitiile deja efectuate in locuinte doar daca acestea au fost autorizate in prealabil.

Guvernul a anuntat, miercuri, ca pregateste vanzarea unor locuinte de serviciu aflate in administrarea Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) care nu sunt grevate de sarcini, sustinand ca procedura va fi derulata prin licitatie deschisa cu strigare, iar casele vor fi cedate la un pret care nu va cobori sub cel al pietei.

Sursa: Money.ro

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

RA-APPS incaseaza infrangere dupa infrangere!

La ultima intalnire cu posibilii cumparatori de locuinte pe care recent a avut-o Regia Autonoma - Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat(RA-APPS) scorul a fost sec: 6-0! Ca la tenis! Astfel Regia nu a reusit sa vanda nici macar una din cele 6 proprietati scoase la vanzare, dintre care 2 spatii comerciale si 4 apartamente. Mai mult, spre deosebire de editiile[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Vanzarea Locuintelor RA-APPS - o solutie pentru bugetul 2012

Guvernul Romaniei prin vocea ministrului finantelor, domnul Gheorghe Ialomitianu, a declarat ieri ca spera sa obtina in urma licitatiilor pentru locuintele din fondul RA-APPS(Regia Autonoma- Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat) in jur de 700 de milioane de lei. Aceasta suma este, se pare, prevazuta in bugetul pe 2012, ce urmeaza a fi votat de parlament la sfarsitul acestei saptamani. In[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

RA-APPS o alta gaura neagra a bugetului de stat!

Cum putem sa numim altfel, ceea ce se intampla la RA-APPS(Regia Autonoma- Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat)? Atunci cand ai proprietati evaluate la 900 milioane de euro, cat cel mai mare investitor imobiliar, platesti 2.000 de angajati sa le administreze si, pentru al doilea an consecutiv, raportezi pierderi, ceva nu este in regula. RA-APPS a revenit pe prima pagina a[...]

Citeste mai mult
coming back soon