Yandex.Metrica

Turn de 25 de etaje pe Calea Floresti!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Odata cu schimbarea proprietarului terenului de la capatul Caii Floresti, din municipiul Cluj Napoca(iesirea spre Oradea), se pare ca proiectul unui turn de 25 de etaje ar putea sa demareze in 2012.

Dupa ce majoritatea proiectelor anuntate in perioada infloritoare a pietei imobiliare au fost abandonate, acum, in conditiile unei linisti continue in piata, lucrurile se pare ca se aseaza incet-incet, iar dezvoltatorii isi schimba planurile. Compania Imperial Development Cluj, detinuta in prezent de Radu Vlas, proprietarul complexului Leul din Piata Mihai Viteazul, a achizitionat in august anul trecut, terenul de 2773 de metri patrati de la capatul Caii Floresti in schimbul sumei de 2 milioane de euro. Odata cu terenul, au fost achizitionate proiectul, studiile si avizele aferente.

“Vrem sa facem acest proiect, sa ne apucam de lucru. Este greu sa ne raportam la ceea ce se intampla azi in piata, dar acesta este un proiect care se va intinde pe trei ani, iar piata se mai schimba pana atunci. Noi mizam tocmai pe inaltime: se cauta panorama(…)Nu suntem foarte deschisi la ideea de cladiri inalte aici, la Cluj, dar si in acest oras ar trebui sa se dezvolte cladiri inalte si frumoase. Cred ca, mai devreme sau mai tarziu, cele autorizate se vor face” , a declarat Radu Vlas.

Investitia estimata la 10 milioane de euro, intampina unele dificultati in ceea ce priveste procesul de autorizare, deoarece primarul interimar al Clujului, Radu Moisin, nu a dorit sa-si asume autorizarea unui proiect de asemenea anvergura si l-a pasat Comisiei de Urbanism, asteptand propuneri pe aceasta tema din partea membrilor comisiei. Desi in urma cu 3 ani, proiectul a trecut de Comisia de Urbanism si a obtinut votul Consiliului Local, autorizatia de construire nu este inca semnata.

“E un proiect care mie nu mi se pare in regula. Poate ca atunci(in 2008 cand s-a obtinut hotararea Consiliului Local, nota Blitz Blog) nu am fost suficient de atenti, aveam multe proiecte, erau alte conditii. Vreau sa ii rog pe consilieri sa vina cu propuneri pentru acest proiect sa vedem daca exista solutii legale pentru reducerea regimului de inaltime. Clujenii ar avea de castigat. Un asemenea bloc ar fi o rusine pentru oras”, a declarat primarul interimar al Clujului, Radu Moisin.

Conform noilor reglementari din Planul Urbanistic General, cladirile noi pot avea maxim 6-7 etaje. Pentru proiectele deja autorizate insa, pentru ca este vorba de cazuri speciale, se pot constitui Planuri Urbanistice Zonale.

Sursa: Ziua de Cluj

Echipa Blitz Imobiliare, moderator Leonard M.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

Turnul de 25 de etaje de pe Calea Floresti autorizat!

La inceputul anului a reaparut in discutie construirea turnului de 25 de etaje de la "poarta vestica" a orasului. Aflam atunci ca Imperial Development Cluj, detinuta de Radu Vlas(proprietar al complexului Leul din Piata Mihai Viteazul), a cumparat terenul de la capatul Caii Floresti, impreuna cu proiectul, studiile si avizele aferente. Radu Vlas confirma atunci intentia de a duce la[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Blitz de dimineata

Buna dimineata! Azi vom lasa in urma luna lui Cuptor, care, in loc sa ne coaca la foc mic, ne va uda din belsug. Conform previziunilor meteo, vom avea maxim 25 de grade la Cluj si ploaie torentiala dupa-amiaza. Avem stiri: - Se poate si asa! Primaria Cluj va fi chemata in judecata pentru nerealizarea unui parking! Este vorba de[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Cluj-Napoca: Piata chiriilor se resimte de pe urma plecarii studentilor in vacanta

Piata chiriilor din centrele universale inregistreaza, in aceasta perioada estivala, o scadere de aproximativ 11%, situatie care, conform analistilor imobiliari, va reveni la un relativ normal odata cu reintoarcerea studentilor din vacanta. In aceasta ordine de idei, garsonierele din Cluj-Napoca se inchiriaza, in medie, cu 120 de euro pe luna. In prezent, pe piata exista cu 21% mai multe garsoniere[...]

Citeste mai mult
coming back soon