fbpx Yandex.Metrica

Turcia in atentia investitorilor straini!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Economia din Turcia trece printr-o perioada foarte buna, asa cum arata analistii economici, ceea ce a atras atentia investitorilor straini, in principal a britanicilor care, se pare ca au simtit gustul profitului in zona Bosforului. Astfel peste 25% din proprietatile detinute de cetateni straini in Turcia sunt detinute de britanici.

Agentia Nationala de Cadastru din Turcia, a prezentat presei de curand niste date care plaseaza cetatenii insulari pe primul loc intre investitorii pe piata locuintelor din Turcia. La nivelul lunii septembrie peste 100.000 de proprietati erau detinute de persoane care nu au cetatenie turca, iar in lunile urmatoare, inca 2500 de proprietati au fost cumparate de straini.

Cererea mare creste preturile!

Se pare ca interesul pentru piata imobiliara turca a dus, conform ultimilor date, la o apreciere a valorii locuintelor. Media nationala este de + 0,81% (fata de luna septembrie) si este in continua crestere.

Turcia a devenit o alegere extrem de populara printre investitorii imobiliari. La momentul acesta, reprezinta o ancora de stabilitate – o economie infloritoare, despre care se estimeaza ca va ajunge la doua mii de miliarde dolari pana în 2013. In acest context, potentialul Turciei este enorm, mai ales luand in calcul cererea neacoperita de aproape trei milioane de locuinte pentru urmatorii patru ani, pentru a acoperi nevoia unei populatii in crestere”, declara Ray Withers, directorul companiei de consultanta Property Frontiers.

Desi nu este capitala Turciei, se pare ca orasul cel mai vizat de investitori este Istanbul. Acest lucru s-a tradus printr-o crestere a valorii locuintelor peste media nationala, si anume +0,88%.

Sursa: imopedia.ro

Echipa Blitz Imobiliare

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 8 ani 0 Comentarii

Viena- capitala miracolului imobiliar!

Este cunoscut faptul ca Viena este o destinatie cautata de foarte multi turisti din lumea intreaga, in principal pentru trecutul sau istoric. Fosta capitala imperiala, Viena pastreaza inca aerul nobil, inca respirabil, al imparatilor, muzica de la palat, arhitectura de o frumusete si valoare incontestabila. Niciunul din aceste elemente nu explica fenomenele de pe piata imobiliara vieneza in special si[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Investitorii straini si Romania

Piata imobiliara din Romania este, in acest moment, dinamizata de investitorii locali, cei de reputatie internatilonala preferand sa-si incerce norocul in tari ca Polonia, Turcia sau Ungaria. In conditiile in care lucrurile par sa ajunga la un oarecare echilibru, faptul ca investitorii straini evita Romania este, in mod firesc, de rau augur. Aceasta trista realitate nu trebuie, insa, perceputa ca[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Renasterea Dubaiului!

Paradisul imobiliar din lumea araba, revine in atentia investitorilor dupa o perioada in care criza a lovit puternic zona cu cea mai exploziva ascensiune din lume. In primele 6 luni ale anului 2012, numarul tranzactiilor cu terenuri a crescut cu 21%, conform datelor oferite de Departamentul de Statistica. Acest lucru se datoreaza increderii de care se bucura Dubaiul in randul[...]

Citeste mai mult