fbpx Yandex.Metrica

Tupeu maxim la Cluj: bloc de cinci etaje fără nici o autorizaţie

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

În anul 2010, pe Calea Turzii se construieşte încă în dispreţul legii şi al autorităţilor. “Haiducul” Pintea consideră că legea e făcută doar pentru proşti.

În spatele blocului de pe Calea Turzii nr.241D, construit legal, se construieşte un altul, ferit de ochii lumii, care nu are niciun fel de aviz de la municipalitate. Inspectorii primăriei Cluj-Napoca l-au atenţionat pe constructor de când era la stadiul de fundaţie, însă el şi-a continuat nestingherit lucrul, fără a cere vreo autorizaţie. Acelaşi investitor are probleme şi cu altă construcţie.

Imobilul fără autorizaţie a ajuns la etajul cinci, iar muncitorii lucrează în continuare de zor. Întrebaţi de către reporterii ZIUA de CLUJ unde se află panoul de şantier şi cine este constructorul, muncitorii au răspuns: “Nu ştim de niciun panou. Constructor este unul Pintea”. Reprezentanţii primăriei ne-au lămurit cu privire la “blocul fantomă”.

“În spatele imobilului de pe Calea Turzii, de la numărul 241D, este o lucrare fără niciun fel de autorizaţie de construcţie. Investitorul Ovidiu Ionuţ Pintea a fost amendat în 30 martie 2009 cu suma de 3.000 de lei, atunci când construcţia era în fază incipientă, la fundaţie. S-a dispus atunci sistarea lucrărilor şi intrarea în legalitate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu. Potrivit procesului-verbal de contravenţie, termenul pentru intrarea în legalitate era de 180 de zile. Inspectorii primăriei spun că investitorul a stat cuminte o vreme şi nu a mai construit, dar că în trei săptămâni din acest an a ridicat ceea ce se vede acum.

În urma unui control din data de 12 aprilie 2010, reprezentanţii municipalităţii au constatat că Ovidiu Ionuţ Pintea nu s-a conformat măsurilor dispuse în 2009 şi au decis să sesizeze instanţa şi poliţia. “S-a depus plângere penală la poliţie pe numele constructorului şi s-a cerut la judecătorie desfiinţarea blocului”, a precizat Oana Buzatu. Dosarul se va judeca la instanţă abia în data de 13 aprilie 2011, din cauza supraîncărcării Judecătoriei Cluj-Napoca. Investitorul nu a depus la dosar nicio întâmpinare şi nu a putut fi contactat, deoarece nu mai locuieşte la adresa din procesul-verbal de contravenţie.

Pintea este un cunoscut al inspectorilor de la Serviciul Control Urbanism al primăriei, blocul de pe Calea Turzii nefiind singura problemă pe care o are. În apropierea lui, pe strada Mihai Românu nr. 5, acelaşi constructor a extins un imobil pe două laturi, fără a deţine autorizaţie pentru extintere. Pentru acest lucru, în data de 23 februarie 2009, a primit o amendă usturătoare de 30.000 de lei şi s-a dispus revenirea la starea iniţială a construcţiei. În acest caz, Pintea şi-a prezentat poziţia la instanţă: “Menţionez că am acordul notarial al tuturor vecinilor de pe strada Mihai Românu nr.5. Din motive necunoscute, domnul Chichişan Simion, arhitect la biroul de proiectare Chibo, nu reuşeşte din 2006 să dobândească autorizaţia de construcţie”.

Instanţa judecătoriei a apreciat că nu se impune o amendă aşa mare şi a micşorat-o la 5.000 de lei. “Raportat la gradul de pericol social al faptei, la împrejurările în care a fost comisă şi la urmarea produsă, aplicarea unei amenzi într-un cuantum orientat spre minimul legal prevăzut de legea 50/1991 este suficientă pentru a atrage atenţia contravenientului asupra obligaţiilor care îi revin în natura executării lucrărilor de construcţii”, se arată în sentinţă. Aceasta a fost atacată cu recurs la tribunal de către primărie.
Sursa: Ziua de Cluj

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Ce se mai construieşte în Cluj-Napoca

Primăria Municipiului Cluj-Napoca a eliberat luna trecută 202 autorizaţii de construire (AC), la aproximativ acelaşi nivel cu luna precedentă, când s-au înregistrat 203. Alături de case unifamiliale sau reabilitări termice, care predomină, beneficiarii mai vor să construiască hale, locuinţe şi magazine. Sprint Car Distribution a întocmit documentaţia pentru o hală de depozitare şi spaţii administrative pe strada Traian Vuia din[...]

Citeste mai mult
Imobiliare la minut
Acum 6 ani 0 Comentarii

Imobiliare la minut -08- Care sunt pasii pe care trebuie sa-i parcurgi pentru a obtine o autorizatie de constructie?

"Imobiliare la minut"- rubrica oferita in parteneriat cu Napoca FM. Tema emisiunii de astazi: Care sunt pasii pe care trebuie sa-i parcurgi pentru a obtine o autorizatie de constructie? Atunci cand vrei sa construiesti, sa extinzi sau sa consolidezi un imobil, nu o poti face in lipsa unei autorizatii de constructie, document eliberat de Serviciul de Urbanism din cadrul Primariei.[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Imobile ridicate in regim de ilegalitate

Stim cu totii ca se practica, la nivel national, construirea de imobile fara niciun fel de autorizatii, dezvoltatorii solicitand abia pe urma avizele si aprobarile de rigoare. Imobilele ridicate astfel devin, de bine de rau, „bunuri” aproape imposibil de sters de pe harta, potentialele refuzuri venite din parta autoritatilor locale fiind esentialmente inoperante. Investitorii pot solicita, in ultima instanta, intrarea[...]

Citeste mai mult