Yandex.Metrica

Tribunalul Comercial Cluj a decis intrarea in faliment a dezvoltatorului imobiliar Micle Daniel-Ionel

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Tribunalul Comercial Cluj a dispus recent intrarea in faliment a unei persoane fizice, stabilind, astfel, un precedent la nivel national.

Micle Daniel-Ionel, nefericitul intrat in istoria juridica a Romaniei, este un dezvoltatori imobiliar care, dupa ce a incasat avansuri cosiderabile de la diversi cetateni ai urbei clujene, s-a trezit in trista situatie de a nu mai putea finaliza blocurile promise.

Astfel, din cele 14 cladiri proiectate, Daniel-Ionel a definitivat doar 4, restul clientilor care-au semnat antecontractele de vanzare-cumparare riscand sa ramana fara apartamentele promise.

Mai mult decat atat, creditorii care l-au dat in judecata pe dezvoltatorul “inoperant” sunt de parere ca tribunalul local nu le va putea recupera sumele “puse la bataie” acum 5 ani.

Sapte dintre pagubiti au dat in judecata dezvoltatorul imobiliar pentru a-si recupera banii in justitie. Din pacate, toate bunurile imobile ale lui Micle Daniel-Ionel erau deja in curs de executare silita, astfel ca singura solutie ramanea deschiderea procedurii insolventei fata de comerciantul persoana fizică Micle Daniel-Ionel.

De la data pronuntarii hotararii, Micle Daniel-Ionel nu mai are dreptul sa-si administreze averea, acest drept revenind automat lichidatorului judiciar.

Valorificarea averii este, insa, problematica deoarece la inceputul anului 2011, Micle Daniel-Ionel si-a ipotecat toate imobilele detinute prin contracte de imprumut in favoarea unei persoane fizice. Valabilitatea acestor documentele este, insa, pusa la indoiala de catre creditorii lui Micle, care se tem ca nu isi vor mai putea recupera banii.

Sursa: Capital
Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Cluj-Napoca: Sunrise Residence intra in faliment iar pagubitii raman fara bani

Am fost informati intr-un articol publicat acum doua saptamani ca nefericitii „proprietari” ai apartamentelor inexistente din ansamblul de locuinte Sunrise Residence au dau in judecata dezvoltatorul imobiliar, in speranta ca isi vor recupera banii investiti in gol. Iata, insa, ca Tribunalul Cluj a decis ca Sunrise Residence, spre marea si justificabila furie a proprietarilor apartamentelor fictive, sa intre in faliment.[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Pagubitii Tower ar putea primi banii inapoi!

A fost facut un prim pas spre rezolvarea cazului Tower dupa ce Curtea de Apel Cluj a anulat un contract prin care Mihai Chezan, patronul SC Tower SRL, solicita 14 milioane de euro despagubiri, printr-o firma inregistrata in Chicago si care-i apartinea tot lui. Inca de acum 2 luni va povesteam despre afacerea Tower si cum incearca Chezan sa inscrie[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Proprietarii de apartamente inexistente sustin dezvoltatorul CDI Invest

Suntem informati, via Ziua de Cluj, ca dezvoltatorul imobiliar CDI Invest, aflat in starea aproape iremediabila de insolventa, va fi sustinut in instanta de cumparatorii care, desi au platit deja avansurile pentru apartamente, sunt in situatia critica a celor care poseda locuinte doar pe hartie. Desi apartamentele cu pricina trebuiau finalizate in luna noiembrie a anului 2009, lucrarile au fost[...]

Citeste mai mult
coming back soon