Yandex.Metrica

Trei proiecte pentru un Cluj extins

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Cluj-Napoca este un oras aparent imun la efectele dezastruoase ale recesiunii. In ciuda faptului ca piata imobiliara locala s-a resimtit in ultimii doi ani, dinamica rezidentiala a continuat fara modificari notabile de directie. S-au construit si se construiesc cartiere noi, iar dezvoltatorii insista neabatuti sa implementeze proiecte urbanistice mai mult sau mai putin pertinente.

Suntem informati, via Imopedia.ro, ca trei propuneri de Planuri Urbanistice Zonale pentru proiecte in zonele Pomet, Dealul Steluta si Valea Fanatelor au fost prezentate in aceasta miercuri in cadrul sedintei Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului si Urbanism (CTATU).

Augustin Blenche, beneficiar privat, a solicitat o autorizatie pentru a dezvolta un spatiu rezidential pe un teren de 1.440 mp de pe strata Pomet. Se pare ca proiectul a fost prezentat autoritatilor locale in ciuda faptului ca nu respecta in totalitate reglementarile de introducere in intravilan, spatiul cu pricina fiind mult prea mic. In urma sedintei, s-a decis ca proiectul sa fie reactivat dupa intrarea in vigoare a noilor reguli de urbanizare, conditia esentiala fiind ca demersurile dezvoltatorului sa fie, in primul rand, aprobate de proprietarii de locuinte din proximitatea terenului pe care urmeaza sa se construiasca noile cladiri.

Asociatia Bonsai a prezentat, in schimb, un proiect pentru dezvoltarea urbanistica a unui teren de 47 ha. In urma analizei efectuate de specialistii locali, proprietarii acestui spatiu extins s-au vazut obligati sa aloce aproximativ 25% din suprafata terenului dotarilor publice, urmand ca doar 9,3 ha sa fie utilizate pentru proiectul rezidential propriu-zis.

In cartierul pe care il propuneti trebuie sa existe un spatiu public gen parc, accesibil tuturor. Ca sa ma intelegeti, mergeti in Floresti. Propunerea dvs. seamana cu ce e acolo si nu e ceea ce isi doreste Clujul. Daca beneficiarii vor gradinita privata, sa obtina avize, clasificari, sa fie inclusa in listele inspectoratului scolar, nu sa decida mai incolo ca, de fapt, in locul propus pentru gradinita se fac birouri. Trebuie sa stim ca in zonele respective vor exista puncte de sprijin pentru familiile care se vor muta acolo“, a declarat primarul Sorin Apostu, subliniind exigentele pe care le impun reglementarile de natura urbanistica.

Al treilea proiect prezentat a fost cel al asociatiei de proprietari Izidor Bunea. Dintr-o suprafata de 16 ha, aproape jumatate este deja integrata in intravilan, dezvoltatorii privati solicitand avizul pentru introducerea in spatiul urban a alte 9 ha.

Niciunul dintre aceste proiecte nu a fost inca aprobat. Se vor efectua noi analize abia dupa intrarea in vigoare a noului Plan Urbanistic General.

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 8 ani 0 Comentarii

Ce se mai intampla cu piata imobiliara din Romania

In ciuda faptului ca piata imobiliara nu mai este, daca e sa creditam miriadele de experti optimisti, in starea deplorabila in care-a fost in ultimii doi-trei ani, romanii se dovedesc a fi precauti si prefera sa astepte vremuri mai stabile pentru a investi in locuinte noi. Suntem informati, via Imopedia.ro, ca s-au inregistrat, in luna aprilie a acestui an, cu[...]

Citeste mai mult