Yandex.Metrica

Tranzactii imobiliare – Potential de 500 mil. euro in 2011

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Valoarea tranzactiilor imobiliare ar putea ajunge in 2011 la 500 milioane de euro, in crestere fata de nivelul inregistrat in acest an, potrivit estimarilor DTZ Echinox, care considera ca diferentele dintre asteptarile proprietarilor si cele ale investitorilor s-au diminuat.

“Cred ca anul 2011 va concretiza multe dintre asteptarile noastre din 2010, si anume atingerea unui volum investitional de aproximativ 500 milioane de euro, majoritatea tranzactiilor fiind incheiate in T2 si T4. Suntem in discutii avansate in legatura cu lansarea unor proiecte noi, dezvoltate atat de investitori locali, cat si internationali. Cu adevarat demn de semnalat este curajul si increderea pe care le manifesta capitalul local. In majoritatea cazurilor, ne referim la achizitii de proprietati generatoare de venit”, a declarat Cristian Ustinescu, investment director in cadrul companiei de consultanta imobiliara DTZ Echinox, potrivit Mediafax.

El estima un nivel de 500 de milioane de euro si pentru 2010, insa tranzactiile incheiate in acest an au totalizat doar jumatate din prognozele consultantului.

“Analizand anul 2010 din perspectiva asteptarilor in ceea ce priveste revigorarea pietei, putem afirma ca a fost un an mai slab decat asteptarile noastre, care estimam o valoare a investitiilor de 500 milioane euro. Privind in urma, insa, valoarea tranzactionata in acest an reprezinta aproape o dublare a volumului investitional din 2009, deci o crestere semnificativa. Suntem increzatori ca anul care va urma va concretiza multe din proiectele tergiversate sau suspendate anul acesta”, a adaugat Ustinescu.

In opinia sa, piata isi va reveni intr-un mod natural, organic, in conditiile in care asteptarile proprietarilor si cele ale investitorilor se apropie, iar apetitul investitorilor creste odata cu apropierea datei limita la care expira mandatele de investitii ale unor manageri de fonduri, in special aceia care au strans fonduri in anii 2007-2008, avand in vedere ca aceste mandate au o perioada medie de cinci ani.

“In acelasi timp actualii proprietarii – majoritatea dezvoltatori ramasi blocati in proiecte care urmau sa fie vandute odata cu terminarea constructiei si predarea catre chiriasi – incep sa inteleaga valoarea actualizata a banilor si oportunitatea de a-i plasa in viitoare proiecte cu randamente mai mari de 8%, cat obtin astazi pastrand aceste proprietati”, a conchis reprezentantul DTZ Echinox.

Printre cele mai importante tranzactii cu proprietati se numara cele realizate de fondul sud-african de investitii New Europe Property Investments (NEPI). NEPI a achizitionat la inceputul anului de la dezvoltatorul Avrig 35 o parte din parcul Iris Park Pitesti, respectiv hipermarketul Auchan si maga­zinul Bricostore. Va­loarea tran­­zac­tiei a fost de 21 milioane de euro.

Tot NEPI a mai cumparat la sfarsitul lunii noiembrie imobilul de birouri Floreasca Business Park din Bucuresti, dezvoltat de compania Portland Trust, pentru care a platit 27,6 milioane de euro, preluand totodata si datorii de 73,6 milioane de euro.

De asemenea, fondurile ECDC (Charlemagne Capital) si Argo Capital Partners au intrat in centrele comerciale Era Shopping Park Retail din Oradea si Era Shopping Park Retail Iasi dezvoltate de compania Omilos, prin investitii de 4,5 milioane euro.

Totodata, Immo­finanz a finalizat o tranzactie inceputa in 2007 prin care a cumparat 85% din centrul comercial Maritimo Shopping Center Constanta.

Sursa: Wall -Street

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 8 ani 0 Comentarii

Optimism pe piata imobiliara europeana in 2012!

Desi majoritatea specialistilor afirma ca anul 2012 va fi un an in care pietele imobiliare ale statelor din Europa vor stagna, acest lucru pare sa fie un semnal pozitiv pentru jucatorii pe aceste piete, mai ales ca acest lucru vine dupa trei ani de scaderi catastrofale. La finele anului trecut, majoritatea statelor europene au declarat cresteri uneori spectaculoase, insa specialistii[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Romania a atras 7% din valoarea tranzactiilor imobiliare din Europa Centrala si de Est

Valoarea tranzactiilor cu proprietati imobiliare -birouri, hoteluri, spatii retail, parcuri industriale- incheiate anul trecut in Europa Centrala si de Est a ajuns la cinci miliarde euro, cu 90% peste nivelul din 2009, Romania reusind sa atraga circa 7% din total, potrivit CB Richard Ellis (CBRE) "Piata de investitii din Europa Centrala si de Est si-a continuat revenirea in 2010 dupa[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Retail-ul in continuare lider pe piata imobiliara din Romania

Specialistii din domeniul imobiliar sunt ferm convinsi ca piata din Romania se inscrie pe o traiectorie ascendenta, si ca in urmatorii ani se va inregistra un adevarat boom investitional. Suntem informati prin intermediul imopedia.ro ca numarul operatiunilor definitivate in acest prim trimestru al lui 2011 s-a dublat fata de numarul de investitii din ultimul trimestru al anului trecut. Aceasta crestere[...]

Citeste mai mult