Yandex.Metrica

Topul celor mai scumpe cladiri din lume

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Cu siguranta fiecare bun cetatean care-a avut de-a face intr-un fel sau altul cu piata imobiliara s-a trezit in mod inexorabil bantuit de o usoara curiozitate… Stim din surse mai mult sau mai putin directe care sunt preturile apartamentelor din orasele in care locuim, stim care sunt valorile minime sau maxime la care ajung chiriile, recunoastem cu alte cuvinte liniile de forta ale dinamicii imobiliare, insa nu stim care sunt extremele la care se poate ajunge.

Care sunt oare cele mai scumpe cladiri particulare din lume? Iata intrebarea care necesita un raspuns urgent. Cei de la overseaspropertymall.com au conceput un top 10 al celor mai scumpe astfel de case, top pe care l-am preluat doar in ceea ce priveste informatiile concrete legate direct de constructiile prezentate.

Incepem cu cea “mai putin” scumpa cladire, si anume Castelul Bran. E foarte posibil ca valoarea pe care o are aceasta constructie medievala pe piata imobiliara sa fie influentata si de aura de mister si oroare gotica generata de personajul lui Dracula, aura care aduce anual aproximativ 450 milioane de turisti. In orice caz, Castelul Bran costa in acest moment aproximativ 133 milioane de euro, are 57 de camere dintre care 17 sunt dormitoare, iar intregul edificiu musteste de obiecte de certa valoare muzeografica.

Urmatoarea casa particulara in ordinea crescatoare a valorii de pe piata imobiliara este Updown Court, Windlesham, Surrey. Evaluata la suma de 139 de milioane de dolari, aceasta proprietate a fost in 2008 a treia cea mai scumpa cladire din lume. Cu toate ca acum e doar pe locul 8, e interesant de notat faptul ca in ultimii ani a devenit din ce in ce mai scumpa.

Urmeaza in topul nostru casa lui Aaron Spelling. Evaluata la suma de 150 milioane de dolari, cladirea din Los Angeles socheaza prin numarul de camere (123) si prin facilitatile pe care le presupune: sala de bowling, pationar, diverse spatii sportive, si nu in ultimul rand inevitabilele piscine.

Pe locul sapte gasim proprietatea familiei Blixseth. Situata in Montana, The Pinnacle este in momentul de fata evaluata la suma de 155 de milioane de dolari. Unii sustin ca are prea putine camere pentru a se plasa intr-un astfel de top, insa in cazul acestei case particulare valoarea consta in cu totul altceva. Amintim doar sistemul de incalzire ultrasofisticat si prezenta cate unui semineu in fiecare baie.

Urmeaza vila Franchuk din Kensington. Evaluata la suma de 161 de milioane de dolari, cladirea victoriana a fost pana in 1997 scoala pentru fete. In 2006 a fost insa cumparata si restaurata de ucrainianca Elena Franchuk, devenind astfel una dintre cele mai bine cotate proprietati particulare de pe piata imobiliara mondiala.

Pe locul 5 in topul nostru se afla conacul Hearst, devenit celebru prin intermediul filmului The Godfather (regia Francis Ford Coppola). Proprietatea a apartinut initial magnatului William Randolph Hearst, omul care l-a inspirat pe Orson Welles pentru personajul principal din filmul Citizen Kane, si se “mandreste” cu 29 de dormitoare si 3 piscine. Conacul Hearst valoreaza in momentul de fata aproximativ 165 de milioane dolari.

Fairfield Pond apartine multimiliardarului Ira Rennert, are circa 255 de mii de metri patrati, 29 de dormitoare, 5 spatii destinate activitatilor sportive, si o vana in valoare de 150.000 de dolari. Proprietatea lui Renner a fost evaluata la suma de 170 milioane de dolari.

Pe locul trei gasim penthouse-ul din Hyde Park, Londra. S-ar putea crede ca nu exista motive suficient de intemeiate pentru a estima valoare acestui spatiu destinat VIP-urilor la 200 milioane de euro, insa garzile SAS, geamurile antiglont, camerele de siguranta, si tunelul secret pana la Hotelul Mandarin sunt doar cateva dintre motivele pentru care penthouse-ul este atat de bine cotat pe piata imobiliara.

Locul doi este ocupat de vila Leopolda. Castelul a apartinut regelui Leopold al II-lea al Belgiei, a fost construit in 1902, si are o suprafata de aproximativ 7.000 mp; se “mandreste” cu 19 dormitoare, nenumarate bucatarii si spatii sportive, si cu o sala de cinema. Vila Leopolda a fost evaluata la suma de 525 milioane de dolari.

Cladirile prezentate pana acum sunt insa cu totul surclasate de singura casa particulara din lume evaluata la suma de 1 miliard de dolari. O gasim in Mumbai si apartine magnatului Mukesh Ambani, omul de afaceri care detine Reliance Industries. Vila Antilla are 27 de etaje, o inaltime de 174 de metri, si in jur de 600 de servitori.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Piata chiriilor din Moscova este printre cele mai scumpe din lume

Suntem informati ca Moscova se inscrie in topul celor mai scumpe orase din lume, si asta din punct de vedere cu totul rezidential, evident. In ciuda faptului ca recesiunea a mai taiat din avantul investitional al acestei capitale, dinamica tranzactionala continua sa fie la cote relativ ridicate. La inceptului acestui an, compania internationala de consultanta imobiliara Kinght Frank a semnalat[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Piata globala de birouri a iesit timid din recesiune in a doua parte a lui 2010

Piata globala de birouri a inregistrat in a doua partea a anului 2010 o crestere a cererii, ceea ce a determinat o reducere a spatiilor disponibile, precum si o crestere de 1% a chiriilor, potrivt datelor companiei de consultanta Cushman&Wakefield. Cererea de spatii de birouri a crescut pe fondul cresterii activitatii companiilor, ceea ce a determinat cresterea chiriilor in multe[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Ce se mai intampla cu piata imobiliara din Romania

In ciuda faptului ca piata imobiliara nu mai este, daca e sa creditam miriadele de experti optimisti, in starea deplorabila in care-a fost in ultimii doi-trei ani, romanii se dovedesc a fi precauti si prefera sa astepte vremuri mai stabile pentru a investi in locuinte noi. Suntem informati, via Imopedia.ro, ca s-au inregistrat, in luna aprilie a acestui an, cu[...]

Citeste mai mult
coming back soon