Yandex.Metrica

Topul 4 cartiere în Timișoara

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Dacă vrei să te muți în vestul țării și Timișoara e următoarea ta destinație locativă, trebuie să știi că orașul de pe Bega, este al treilea cel mai mare oraș din România, după București și Iași. Costul vieții în Timișoara, potrivit bazei de date la nivel european numbeo.com, este cu 10.47% mai mic decât în București (fără chirie), iar o chirie este mai ieftină cu aproximativ 21,98% decât în București. 

Universitățile de top din Timișoara atrag mulți tineri care vor să studieze în facultăți de renume internațional. Iar salariile sunt și ele atractive, în medie de 3.900 lei, ceea ce face din Timișoara un oraș atractiv pentru specialiști în căutarea unui loc de muncă bine plătit.

În plus, apropierea de granițele cu Ungaria și Serbia, precum și distanța rutieră de doar 5 ore de Viena, fac din Timișoara un magnet pentru mediul de afaceri care a adus în ultimele decenii o creștere economică consistentă orașului.

Așadar, dacă toate aceste motive te-au convins să alegi Timișoara ca viitoarea ta casă, trebuie să știi că piața imobiliară locală este în plină dezvoltare. Dar când vine vorba de alegerea zonei în care să locuiești, ține cont de câteva criterii importante cum ar fi siguranța și liniștea, spațiile verzi și accesul la facilități și punctele tale de interes. 

Noi am realizat un top al celor mai căutate zone din Timișoara și îți vom spune și de ce.

Școli bune, festivaluri de muzică și teatru în zona ultracentral – Medicină – Piața Unirii

Zona Centrală a primit cele mai mari punctaje la siguranță, facilități medicale și educaționale, curățenie, posibilități de recreere și transport. De asemenea, este printre favorite la capitolul recreere în aer liber, aici poți găsi multe parcuri, restaurante și magazine. 

În plus, Timișoara este un oraș multicultural unde au loc frecvent diverse evenimente  – de la festivaluri de muzică – de jazz, simfonică sau electronică, la festivaluri de teatru și film, expoziții, și alte evenimente urbane. 

Cartierul central este deseori epicentrul unor astfel de evenimente culturale. Tot dintr-un studiu național rezultă că la nivel de Timișoara cei mai mulțumiți de instituțiile de învățământ din cartierul lor, cu o notă de 89,47, sunt locuitorii cartierului Medicină. 

Dar și prețurile sunt pe măsură. Zona Ultracentral – Medicină – Piața Unirii se situează pe prima poziție în topul celor mai scumpe cartiere din Timișoara, cu 1.600 euro pe metrul pătrat.

În ceea ce privește chiriile, vezi aici câteva oferte, foarte avantajoase și ca preț și ca amplasare, de închiriere în cartierul Medicina din portofoliul Blitz. 

Liniște și aer curat în cartierul Bucovina

Dacă liniștea și calitatea aerului sunt cele mai importante criterii de selecție pentru tine, poți opta pentru un apartament în cartierul Bucovina, clasat pe locul 2 în preferințele localnicilor. 

Acest cartier este de altfel și într-un top 5 cartiere liniștite la nivel național, în studiul ”Orașele și Cartiere din România” realizat de Storia. 

Zona Bucovina este și una din cele mai ieftine zone din oraș cu un preț mediu de 1.030 euro/mp. Mai trebuie să știi, că spre deosebire de București, în Timișoara nu există, practic, cartiere în care prețul mediu solicitat să fie mai mic de 1.000 de euro pe metru pătrat util.

Vezi aici oferta Blitz pe apartamente de vânzare în zona Bucovina

Cartierul Soarelui

Pe poziția a treia se află cartierul Soarelui, printre ultimele cartiere muncitorești ridicate în anii ’80 de regimul comunist. Ca fapt divers, numele cartierului vine de la faptul că a fost primul cartier din țară care a folosit pentru încălzirea apei energia solara, prin panouri, o tehnica modernă pentru acele vremuri.

Recent Cartierul Soarelui a suferit modificări edilitare, aici au fost demolate cele peste 8 mii de garaje de printre blocuri și amenajate locuri de parcare. 

Astăzi, cartierul Soarelui e unul dintre cele mai bine cotate cartiere din Timişoara, la capitolul cost general al vieții – nivelul cheltuielilor zilnice, al coșului cu alimentele, al utilităților sau al serviciilor indispensabile vieții de zi cu zi este unul mulțumitor pentru locuitorii săi. Tot aici găsești și cele mai ieftine chirii.

Vezi aici oferte din portofoliul Blitz pe cartierul Soarelui de la apartamente cu 2 camere la 56.900 Euro (decomandat, nou, mobilat și finisat, cu loc de parcare inclus), la apartamente cu 4 camere de 85 mp la 101.000 Euro, apartament vechi, foarte spațios, cu 2 balcoane și renovat recent). 

Calea Șagului

Calea Șagului este unul din cele mai mari și populate cartiere din Timișoara, amplasat în zona de sud a orașului, și străbătut de șoseaua omonimă (sau drumul european E70). 

A fost printre altele și primul cartier de blocuri turn de 8-10 etaje din Timișoara, construite în anii 60, și gândite special pentru migrația muncitorească. E un cartier cu de toate – hale de producție, depozite, platforme industriale și centre comerciale, hipermarketuri și supermarketuri, magazine mari de bricolaj sau showroom-uri auto, parcuri și piețe agroalimentare.

Zona Șagului este căutată pentru cele mai ieftine prețuri la apartamente de vânzare și chirii. Aici poți găsi apartamente cu 2 camere cu prețuri între 38.000 euro (28 mp, semidecomandat, amenajat recent și mobilat, la ultimul etaj al unui bloc cu 4 etaje) și 100.000 euro (80 mp, decomandat, foarte spațios, renovat și mobilat, cu centrală proprie). 

Prețul pe metru pătrat în această zonă este între 1080-1160 Euro pe mp,  dacă e să luăm ca bază de referință ofertele din portofoliul Blitz pe cartierul Șagului

Concluzie

În concluzie, analizează cu atenție toate criteriile înainte de a lua o decizie. E foarte important ca zona în care locuiești să se potrivească cu stilul tău de viață și să corespundă nevoilor tale, astfel încât să îți asigure confortul și experiențele dorite. 

Contactează agenții Blitz pentru oferte cu preț redus sau reprezentare exclusivă pentru cele mai bune deal-uri din orașul de pe Bega! 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


coming back soon