Yandex.Metrica

Top Forbes: cel mai bogat om din lume. Aflati cine este cel mai bogat roman si in ce a investit in ultima perioada!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Pentru al treilea an la rand, Topul Forbes este dominat de mexicanul Carlos Slim Helu cu o avere de 69 de miliarde de dolari. Afacerile mexicanului se desfasoara in domeniul telecomunicatiilor, el controland trei astfel de companii: Telcel, Telmex si America Movil.

Podiumul este completat de Bill Gates, cu o avere de 61 de miliardede dolari(in crestere cu 5 miliarde fata de 2011) si Warren Buffet, cu o avere estimata la 44 de miliarde de dolari. Topul miliardarilor lumii a inregistrat anul acesta un nou record, din clasament facand parte nu mai putin de 1.226 de miliardari, dintre care 35% sunt din SUA!

Cel mai bogat roman este Dinu Patriciu. Avand o avere de 1,5 miliarde de dolari(cu 700 de milioane de dolari mai putin decat in 2011), Patriciu ocupa locul 854 in Topul Forbes.

“Patriciu a investit bani din vanzarea in 2008 a companiei petroliere Rompetrol catre grupul kazah Kazmunaigaz, in imobiliare, retail si exploatarea de petrol si gaze. Eforturile din retail ale lui Patriciu merg din ce in ce mai prost, astfel ca, in februarie, reteaua MiniMax Discount a cerut falimentul. Patriciu a avertizat ca Europa s-ar putea indrepta catre o a doua recesiune. Totusi, el este angajat in proiectul sau energetic si, dupa cum se zvoneste, intentioneaza sa cheltuiasca pana la un miliard de dolari pentru a cauta petrol si gaze in Marea Neagra”, precizeaza Forbes.

Topul 10 al miliardarilor lumii mai cuprind pe:

-Bernard Arnault(grupul LVMH)- 41 miliarde dolari
-Amancio Ortega(Zara)- 37,5 miliarde dolari
-Larry Ellison(Oracle)- 36 miliarde dolari
-Eike Batista(petrol si minerit)- 30 miliarde dolari
-Stefan Persson(H&M)- 26 miliarde dolari
-Li Ka-shing- 25,5 miliarde dolari
-Karl Albrecht(Aldi)- 25, 4 miliarde dolari

De top 10 se apropie cu pasi repezi cofondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, cu o avere de 17,5 miliarde de dolari, in crestere fata de 2011 cu 4 miliarde de dolari.

Topul scaderilor este condus de omul de afaceri indian Lakshmi Mittal, seful Arcelor Mittal, cu afaceri si in Romania, a carui avere a scazut cu 10,4 miliarde de dolari, iesind astfel din top 10, avand acum “doar” 20,7 miliarde de dolari.

Sursa: www.imopedia.ro

Echipa Blitz Imobiliare, moderator Leonard M.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


coming back soon