Yandex.Metrica

Top 5 credite de nevoi personale cu ipoteca in lei

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Conform celor mai recente date ale bancii centrale, populatia si firmele aveau, la sfarsitul lunii ianuarie, restante la banci de aproximativ 29,264 miliarde lei, in crestere cu 2,2% fata de nivelul inregistrat in luna precedenta. Intr-un astfel de context, este important ca aplicarea pentru un imprumut sa se faca doar atunci cand este absolut necesar, analizand cu atentie ofertele bancilor, incluzand aici dobanzile, comisioanele, garantiile solicitate, suma maxima ce poate fi acordata, diverse facilitati (asigurari).

In functie de avantajele particulare si disponibilitatea institutiei financiare de a acorda imprumuturi, portalul de servicii financiare Efin.ro a analizat ofertele bancilor pentru a identifica cele mai avantajoase cinci credite de nevoi personale cu ipoteca.

Astfel, primul loc al topului este ocupat de creditul de la BCR. Solicitantii pot alege varianta optima din cele 3 ale creditului: varianta cu dobanda fixa de 9.10% pe maxim 5 ani, varianta cu dobanda variabila de 9.66% pe maxim 5 ani sau varianta cu dobanda variabila pe toata perioada de creditare, de 15 ani cu garantii imobiliare, de 8.86% (ROBOR 6M+2.80%).

Pentru varianta creditului cu dobanda fixa de 9.10%, daca se imprumuta suma de 40.000 lei pe 5 ani de zile, DAE va avea o valoare de 9.49%.

Avantaje: BCR ofera gratuit polita de asigurare a imobilului pe toata perioada de creditare si accepta pana la 3 codebitori.

Dezavantaje: De dobanda redusa cu 0.2% beneficiaza solicitantii care incaseaza venitul in cont BCR.

Locul doi revine creditului de consum cu ipoteca in lei oferit de Garanti Bank. Dobanda acestui credit este de 8.94%, formata din ROBOR la 6 luni si marja bancii de 2.88%. Comisionul de analiza a dosarului este de 220 RON, iar cel de administrare lunara a creditului este 0.05%, aplicabil la sold.

Aceste costuri formeaza o dobanda anuala efectiva DAE de 9.97%, pentru un imprumut de 40.000 RON pe o perioada de 60 de luni (5 ani).

Avantaje: Banca ofera gratuit polita de asigurare de viata si accepta pana la doi codebitori.

Dezavantaje: De o reducere a dobanzii cu 0.45% beneficiaza doar persoanele care isi incaseaza salariul in cont Garanti Bank.

Pe pozitia 3 se regaseste creditul de la ING Bank. Dobanda este variabila, formata din ROBOR la 3 luni si marja bancii de 1.50% (in cazul contractarii creditului cu asigurare de viata inclusa), avand o valoare de 7.47%.

Pentru un imprumut de 40.000 RON pe 5 ani, DAE are o valoare de 7.73%. Comisioanele au urmatoarele valori: cel de analiza dosar de 215 RON, iar comisionul de administrare credit este de 1% din valoarea creditului perceput o singura data, la acordarea imprumutului. Prima aferenta asigurarii de viata de grup este perceputa lunar.

Avantaje: Dobanda competitiva, pentru varianta de credit cu asigurare de viata inclusa. Banca accepta o gama foarte larga de venituri, printre care cele din salarii, rente viagere, indemnizatie crestere copil, contracte de management, navigatori, pensii, drepturi de proprietate intelectuala, profesii liberale etc.

Dezavantaje: In cazul in care se alege varianta fara asigurare de viata inclusa, dobanda este considerabil mai mare (14.22%)

Locul 4 este ocupat de creditul de nevoi personale Extra in lei de la CEC Bank. Creditul are o dobanda variabila cu un nivel de 9.53%, formata din indicele de referinta ROBOR la 3 luni la care se adauga marja de 3.50%. Clientii care contracteaza acest imprumut trebuie sa achite un comision de analiza a dosarului de 500 lei si un comision lunar de administrare de 0.04%, aplicat la sold.

DAE, pentru un credit de 40.000 RON pe o perioada de 5 ani de zile, are o valoare de 10.48%.

Avantaje: Clientii pot beneficia de o perioada de gratie de pana la 180 de zile si au posibilitatea de a utiliza serviciul de Internet Banking gratuit in primele 3 luni. Varsta maxima acceptata de catre banca in cazul acestui credit, implinita la sfarsitul perioadei de creditare, este de 75 de ani.

Pe locul 5 se afla creditul de la Banca Transilvania, care are o dobanda fixa in primii doi ani de 6.90%, ulterior variabila in functie de ROBOR la 6 luni si marja bancii.

Pentru un credit de 40.000 RON pe o perioada de 5 de ani, DAE are o valoare de 7.12%. Banca nu percepe comision de analiza a dosarului, insa comisionul de administrare este anual si are o valoare de 150 lei.

Avantaje: Posibilitatea de a alege intre dobanda fixa in primii doi ani si ulterior variabila sau dobanda variabila pe toata perioada de creditare.

Dezavantaje: Reducerea dobanzii creditului cu 0.5 p.p. se aplica doar clientilor care isi incaseaza salariul sau pensia intr-un cont curent al bancii.

Sursa: www.efin.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Blitz Imobiliare - Agentie Imobiliara Cluj

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 8 ani 0 Comentarii

Cele mai avantajoase 5 credite de nevoi personale in lei

Portalul financiar Efin.ro a realizat un top al celor mai avantajoase cinci credite de nevoi personale in lei care se regasesc in oferta bancilor comerciale. Clasamentul a fost realizat prin analiza urmatoarelor criterii: 1. Costuri (dobanda, DAE, comisioane): s-au comparat ofertele bancilor in functie de acesti parametri, atribuindu-se fiecareia un scor de la 1 la 5; 2. Avantaje: unele institutii[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

BNR nu mai scumpeste creditele ipotecare in euro

Decizia BNR de a restrictiona creditarea in euro a generat reactii cel putin viscerale in randul institutiilor financiare active pe piata locala, cele mai multe fiind de parere ca majorarea avansului in ceea ce priveste imprumuturile ipotecare, aceasta fiind una dintre modificarile dezbatute, ar reduce in mod drastic numarul celor interesati de ofertele bancilor. Iata, insa, ca animozitatea din ultimele[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Millennium Bank reduce marja de dobanda la creditele de nevoi personale cu garantie ipotecara

ING Bank a redus, acum cateva zile, marja de dobanda la creditele in lei cu o jumatate de punct procentual. Iata ca o alta institutie financiara ii calca pe urme si modifica cifrele aferente imprumuturilor. Astfel, Millennium Bank, subsidiara locala a celui mai mare grup financiar portughez, a taiat trei sferturi de punct procentual din marja de dobanda la creditele[...]

Citeste mai mult
coming back soon