Yandex.Metrica

Top 5 aspecte pe care vanzatorii le urasc cel mai mult!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

A fi vanzator in conditiile pietei actuale implica un efort suplimentar, atat in ceea ce priveste pregatirea proprietatii sale pentru vanzare cat si din punct de vedere al timpului pierdut. Epoca de aur, in care “primul venit era primul servit” a apus demult, vanzatorii sunt mult mai amabili si mai dispusi la concesii.

In spatele unei fete zambitoare pot fi insa ascunse emotii negative datorate in principal atitudinii cumparatorilor. Care sunt cele mai enervante lucruri pentru vanzatori, le vom vedea in cele ce urmeaza:

1. Intarzierea la intalnirea de vizionare. Timpul este pentru fiecare dintre noi foarte pretios. Cu atat mai mult pentru vanzatori care, pe parcursul unei singure zile, trebuie sa plece de mai multe ori de la serviciu pentru a fi la dispozitia clientilor. Pentru ca nu-si permit, in conditiile actuale, sa rateze niciun client. Orice intarziere le da astfel programul peste cap. Daca vrei sa ai parte de o primire cu adevarat prietenoasa si de un zambet sincer, nu intarzia!

2. Criticile exagerate. Sunt cumparatori care au facut din aducerea de critici un sport preferat. Este si o tehnica de negociere, sau cel putin asa cred ei. Atunci cand criticile se indreapta asupra obiectelor personale ale vanzatorului, limita este deja depasita. Nu uita, obiectele personale pleaca impreuna cu vanzatorul. Acest truc de negociere va fi usor dezarmat de catre vanzatorii versati.

3. Negocierea pretului de la prima intalnire. La nici doua minute de la prima strangere de mana, auzim frecvent: “pretul este fix, nu mai lasati putin?” Etapele cumpararii trebuie urmate conform manualului. Orice abatere, orice inversare a fazelor te va transforma in ochii vanzatorului, dintr-un posibil cumparator, intr-un vizitator oarecare. O locuinta trebuie mai intai sa-ti placa si apoi sa te interesezi despre pret si despre posibilitatea negocierii acestuia.

4. Propunerile imorale. Cea mai des-intalnita propunere, este “evitarea” agentiei imobiliare intermediara. Motivatia scutirii de la plata comisionului nu este suficienta pentru a nu deveni dubios. Vanzatorul se va intreba daca un astfel de client lipsit de scrupule nu-l va insela si pe el si-l va evita. Atunci cand vanzarea presupune cateva zeci de mii de euro, fiind astfel cea mai mare tranzactie din viata vanzatorului, orice semnal negativ va impiedica incheierea contractului.

5. Negocierea la semnare. Unii cumparatori incearca sa transforme prezenta notarului si a contractului de vanzare-cumparare pe masa, gata de semnare, intr-un ultim avantaj, incercand sa puna presiune pe vanzator. Cheltuielile notariale pot ajunge si la 1000 de euro in functie de valoarea apartamentului. Tensiunea este mare si unii incearca sa profite de acest lucru sugerand vanzatorilor sa achite ei cheltuielile notariale. Un vanzator versat stie insa ca aceste costuri revin exclusiv cumparatorului.

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Case de vanzare in Cluj-Napoca

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

Care sunt temerile vanzatorilor legate de consilierii imobiliari?

Citim adesea in presa anunturi imobiliare care se termina astfel: "exclus intermediari". Ce-i face pe acesti proprietari sa fie atat de decisivi, in conditiile in care piata recomanda o deschidere a lor catre toate posibilitatile de promovare si colaborare? Explicatiile cele mai uzuale sunt legate de experiente nefericite proprii, din familie sau din cercurile de prieteni, comisionul, publicitatea negativa, etc.[...]

Citeste mai mult
coming back soon