Yandex.Metrica

Top 3 greseli emotionale pe care le fac vanzatorii de locuinte!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Atunci cand esti actor al pietei imobiliare, nu ai voie sa gresesti. Rolul pe care-l joci este un rol principal, iar reusita piesei depinde de prestatia ta. Este exact ca la teatru, desi atitudinea ta nu trebuie sa fie una teatrala: actorul trebuie sa transmita emotii celor aflati in sala si nicidecum sa fie el insusi emotionat.

Vanzarea unei locuinte este o afacere in care balanta dintre ratiune si emotie ar trebui sa incline serios inspre ratiune pentru a avea succes. Iata care sunt principalele greseli emotionale pe care le fac vanzatorii de locuinte:

1. Vanzarea pe cont propriu. Atunci cand crezi ca te poti descurca singur, chiar daca patrunzi pentru prima data in aceasta nebuloasa a pietei imobiliare, te lasi ghidat de o emotie. Vrei sa-ti demonstrezi tie si celor din jur ca esti multilateral dezvoltat si ca toata lumea s-ar putea pricepe la orice, important este sa depuna putin efort. Suntem alaturi de tine, in acest demers, pentru ca sustinem oamenii implicati, insa costurile unei acestei incursiuni sunt mai mari decat daca ai apela la serviciile unui profesionist din domeniu. Asa cum iti spuneam mai sus, vanzarea locuintei tale este o afacere, iar maximizarea profitului ar trebui sa fie scopul tau principal.

2. Supra-aprecierea locuintei tale. Aceasta greseala este foarte raspandita si are la baza emotionalul si nu rationalul. Anii petrecuti in casa sau apartamentul pe care urmeaza sa o/il vinzi, petrecerile cu prietenii, nasterea primului copil, etc. sunt amintiri ale tale nu ale locuintei tale. Pe cumparatori aceste lucruri nu-i intereseaza; ei vad pereti, finisaje, imbunatatiri, pret, zona, si nu vor plati niciun leu in plus pentru amintirile tale. Supra-aprecierea locuintei deriva din prima greseala a topului nostru, pentru ca un specialist nu ar fi niciodata condus de emotii atunci cand ar estima pretul locuintei tale.

3. Cedarea la presiune. De-a lungul procesului de vanzare, vei fi supus constant la presiuni de tot felul. Unii cumparatori vor incerca sa te impresioneze cu povestile lor de viata; altii vor fi agresivi in cadrul negocierilor coborand cu o treapta pe scara valorilor toate plusurile de care beneficiaza locuinta ta; tu insuti poti fi presat de timp. Important este sa cunosti care este valoarea reala a locuintei tale si sa nu te vinzi ieftin.

Succes!

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Apartamente de vanzare in Cluj-Napoca

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 7 ani 0 Comentarii

Cele 10 “porunci imobiliare” pentru cumparatorii de locuinte! Partea 2-a – Imobiliare la minut

Urmeaza: "Imobiliare la minut"- rubrica oferita in parteneriat cu Napoca FM. In emisiunea de azi, iti prezentam celelalte cinci “porunci imobiliare” pentru cumparatorii de locuinte! Specialistii de la Blitz Imobiliare ti-au prezentat lucrurile pe care ar trebui sa le eviti atunci cand cumperi o locuinta. Azi, avem sfaturi din categoria :“de facut”! 6. Cumpara o locuinta pentru zona in care[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Cele 10 "porunci imobiliare" pentru cumparatori !

Atunci cand cumperi o locuinta trebuie sa gasesti acel echilibru intre ratiune si emotie, pentru ca la final achizitia ta sa-ti aduca cele mai mari satisfactii. Cumpararea unei locuinte reprezinta un proces, mai lung sau mai scurt, dar deosebit de complex, si tine seama de o serie de factori, cum ar fi: marimea bugetului si sursa de finantare, tipul de[...]

Citeste mai mult
coming back soon