Yandex.Metrica

Top 3 greseli emotionale pe care le fac cumparatorii de locuinte!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

A gresi este omeneste. A gresi atunci cand iti cumperi o locuinta te costa. Ce-ai face daca ti-am spune ca poti evita aceste greseli fara prea mari eforturi? E simplu, lasa rationalul sa te conduca, nu emotionalul si vei face cea mai buna achizitie.

Iti prezentam mai jos cele mai mari trei greseli emotionale pe care le fac cumparatorii, cu speranta ca tu sa nu fi savarsit niciuna dintre ele.

1. Dragostea la prima vedere. Nu te poti indragosti de o proprietate la fel cum te indragostesti de o femeie. Si totusi se intampla! In ambele cazuri lucrurile pot evolua inspre o directie gresita. Depinde de tine. Ai fost cucerit inca de la prima vizionare de o locuinta si te visezi deja petrecandu-ti urmatorii ani savurand din multitudinea de facilitati. Esti dispus sa faci sacrificii peste sacrificii pentru ca acea locuinta sa fie a ta si numai a ta. Atentie! Este bine sa visezi cat mai sus daca realitatea te urmeaza. Daca insa ramane mult in urma ta, caderea va fi foarte dureroasa.

2. Mai mult, mai bun, mai ieftin. Cumparatorii, in special cei aflati la prima “aventura”, sunt nehotarati. Daca voi gasi o locuinta mai mare? Sau mai aproape de centru? Cum ar fi sa fie si mai ieftina? Sunt intrebari care amana decizia cumpararii si daca agentul lor imobiliar nu este un profesionist, aceasta amanare va duce la pierderea unor oportunitati. Acesti cumparatori au nevoie de mai multa incredere iar in imobiliare acest lucru inseamna: un plan foarte bine conturat, un buget defalcat pe faze(achizitie, renovare, costuri suplimentare) si o echipa de specialisti(agent imobiliar, avocat, notar, consilier financiar, etc).

3. Capcana culorilor. Am denumit prin asta finisajele si dotarile care au tendinta de a lua ochii(si banii) cumparatorilor neavizati. Cine nu si-ar dori o locuinta “de-a gata” in care sa nu trebuiasca decat sa-si aduca doar lucrurile personale? Gusturile insa difera de la un individ la altul. La fel si nevoile. Sunt slabe sanse ca o locuinta sa se potriveasca pentru nevoile a doua familii total diferite. Aceste imbunatatiri costa si se regasesc in pretul de vanzare a locuintei. Nimeni n-ar trebui sa plateasca pentru lucruri pe care le vor indeparta apoi din locuinta.

Succes!

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Apartamente de vanzare in Cluj-Napoca

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 7 ani 0 Comentarii

Cele 10 “porunci imobiliare” pentru cumparatorii de locuinte! Partea 2-a – Imobiliare la minut

Urmeaza: "Imobiliare la minut"- rubrica oferita in parteneriat cu Napoca FM. In emisiunea de azi, iti prezentam celelalte cinci “porunci imobiliare” pentru cumparatorii de locuinte! Specialistii de la Blitz Imobiliare ti-au prezentat lucrurile pe care ar trebui sa le eviti atunci cand cumperi o locuinta. Azi, avem sfaturi din categoria :“de facut”! 6. Cumpara o locuinta pentru zona in care[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Cele 10 "porunci imobiliare" pentru cumparatori !

Atunci cand cumperi o locuinta trebuie sa gasesti acel echilibru intre ratiune si emotie, pentru ca la final achizitia ta sa-ti aduca cele mai mari satisfactii. Cumpararea unei locuinte reprezinta un proces, mai lung sau mai scurt, dar deosebit de complex, si tine seama de o serie de factori, cum ar fi: marimea bugetului si sursa de finantare, tipul de[...]

Citeste mai mult
Acum 7 ani 0 Comentarii

Cele 10 “porunci imobiliare” pentru cumparatorii de locuinte! Partea 1 - Imobiliare la minut

Urmeaza: "Imobiliare la minut"- rubrica oferita in parteneriat cu Napoca FM. Tema emisiunii de astazi: Cele 10 “porunci imobiliare” pentru cumparatorii de locuinte! Atunci cand vrei sa cumperi o locuinta, orice pas gresit te poate costa scump. Esti dispus sa platesti mai mult decat trebuie sau, si mai rau, sa-ti scape printre degete cea mai buna oferta de pe piata?[...]

Citeste mai mult
coming back soon