Yandex.Metrica

Tiriac isi vinde spatiile la jumatate de pret!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Holdingul Tiriac a reusit in ultima perioada sa faca rost de bani cash din vanzarea spatiilor comerciale. Este vorba de showroom-urile marcilor Ford, Toyota, Hyunday si Mazda pe care in Romania le vinde tot Tiriac.

De ce sa vinzi spatiile in care iti functioneaza o parte din afaceri? Si de ce sa vinzi la jumatate din valoarea de piata?

Un posibil raspuns la aceste intrebari este faptul ca, da, intr-adevar, s-au vandut respectivele spatii comerciale la un pret foarte mic in comparatie cu spatii similare din zona, insa vanzarile au fost conditionate de pastrarea chiriasilor pentru cel putin 2 ani la chirii modice. Practic, afacerile lui Tiriac se desfasoara mai departe in aceleasi locatii, atat ca din proprietar, el a devenit chirias, si un chirias mai mult decat favorizat, ce sta aproape gratis 2 ani de zile.

Un exemplu in acest sens este spatiul in care functiona, si va continua sa functioneze cel putin 2 ani, showroomul Hyunday din Capitala, de pe Calea Mosilor. Spatiul a fost vandut la 2.500 de euro pe metru patrat, in conditiile in care valoarea medie a zonei este de aproximativ 5-6.000 de euro pe petru patrat. Chiria pe care Hyunday o plateste noului proprietar este insa de 6,5 euro pe metru patrat in conditiile in care, in zona se platesc si 35 de euro pe metrul patrat.

Sa fie la mijloc nevoia de cash pentru alte achizitii ale holdingului? Sa fie inginerie financiara? Sunt foarte multe intrebari la care nu gasim raspunsuri logice, pentru ca este cel putin ciudata optiunea de a schimba calitatea de proprietar cu cea de chirias. Mai mult, specialistii imobiliari au estimat o scadere moderata a preturilor imobilelor pentru perioada urmatoare. Insa injumatatirea acestora este exclusa, asa ca si aceasta pista este gresita.

Sursa: Capital

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Cluj-Napoca, pe locul doi in topul celor mai scumpe orase din Romania

Sectorul rezidential a ajuns la limita-i cea mai de jos, sau cel putin aceasta este opinia specialistilor de la compania de evaluare Darian. Aceasta informatie, in ciuda “miresmei” apocaliptice, este, de fapt, de foarte bun augur. In contextul in care preturile apartamentelor au scazut in ritm sustinut, faptul ca mai jos de-atat nu se poate reprezinta prima si singura realitate[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Tiriac investeste in terenuri agricole!

Omul de afaceri Ion Tiriac, dupa o perioada de liniste si de analiza a situatiei post-criza, a hotarat ca ar fi o miscare inteligenta sa activeze si in alte domenii, cum ar fi agricultura, IT-ul si energia regenerabila. Astfel, el si-a anuntat intentia de a achizitiona terenuri agricole si, in acelasi timp, de a dezvolta un proiect in agricultura in[...]

Citeste mai mult
coming back soon