Yandex.Metrica

Tipuri de locuinte. Care este cea mai potrivita pentru tine?

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

In mod absolut evident, toti cumparatorii cumpara o locuinta tinand seama de cerintele proprii de confort, de pozitionare, de facilitatile in zona si, bineinteles, de finantele de care dispun. Ne propunem in cele ce urmeaza sa va prezentam tipurile de locuinte, pentru a va putea crea o imagine completa asupra posibilitatilor existente pe piata imobiliara, atunci cand “iesiti la cumparaturi”.

1. Locuinta la bloc in oras. Fie ca vorbim de garsoniera, sau de apartamente cu doua sau mai multe camere, o locuinta la bloc presupune un confort mai mare sau mai mic, la un pret ridicat, vecini, pereti comuni, spatii verzi reduse, locuri de parcare limitate. Pe de alta parte, accesul la facilitatile zonei este la indemana. Scoala, locas de cult, teatru, cinema, teren de sport, magazine, restaurante, mijloace de transport, etc, toate sunt la doar cateva minute.

2. Locuinta la bloc in zonele periferice sau in localitati vecine. Cuprindem aici locuintele dezvoltate recent, care presupun suprafete utile mai generoase la preturi mult mai mici decat locuintele din oras. Pe moment, dezavantajele sunt legate de infrastructura, de constructiile din zona si de spatiile verzi neamenajate. Insa in timp, se spera ca aceste neajunsuri vor fi rezolvate.

3. Locuinta independenta. In acest caz, este vorba de case pe pamant, individuale, care-ti ofera conditii superioare de trai, intimitate, confort, liniste, la un pret ridicat, in functie de pozitie, de suprafata utila, de suprafata terenului, de materialele folosite pentru constructie si finisare.

4. Duplexurile. De asemenea, prezinta avantajul confortului, al pretului mai scazut decat in cazul locuintelor independente, insa intimitate se imparte la doi: aveti un vecin, care, in cel mai fericit caz poate fi o ruda sau un prieten, sau poate fi o persoana necunoscuta cu care sa va salutati doar dimineata cand mergeti la serviciu.

5. Casele insiruite. Este vorba de acele blocuri pe orizontala, care pot cuprinde mai multe unitati. Daca alegi extremitatile, ai “avantajul” unui singur vecin si a terenului, de regula mai mare. Oricum, vei locui in cadrul unei comunitati restranse, ceea ce, raportandu-ne la un bloc de locuinte, suna mult mai bine.

Succes!

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Apartamente de vanzare in Cluj-Napoca

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 8 ani 0 Comentarii

Cele 10 "porunci imobiliare" pentru cumparatori !

Atunci cand cumperi o locuinta trebuie sa gasesti acel echilibru intre ratiune si emotie, pentru ca la final achizitia ta sa-ti aduca cele mai mari satisfactii. Cumpararea unei locuinte reprezinta un proces, mai lung sau mai scurt, dar deosebit de complex, si tine seama de o serie de factori, cum ar fi: marimea bugetului si sursa de finantare, tipul de[...]

Citeste mai mult
Acum 7 ani 0 Comentarii

Cele 10 “porunci imobiliare” pentru cumparatorii de locuinte! Partea 2-a – Imobiliare la minut

Urmeaza: "Imobiliare la minut"- rubrica oferita in parteneriat cu Napoca FM. In emisiunea de azi, iti prezentam celelalte cinci “porunci imobiliare” pentru cumparatorii de locuinte! Specialistii de la Blitz Imobiliare ti-au prezentat lucrurile pe care ar trebui sa le eviti atunci cand cumperi o locuinta. Azi, avem sfaturi din categoria :“de facut”! 6. Cumpara o locuinta pentru zona in care[...]

Citeste mai mult
coming back soon