Yandex.Metrica

Terenurile din Cluj si-au mai revenit. Vezi care a fost trendul in 2012!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Segmentul terenurilor din Cluj-Napoca la nivelul anului 2012 nu a avut un trend propriu, el aliniindu-se trendului national. Spre deosebire de anii anteriori, cand criza a lovit poate cel mai mult in terenuri, diminuand preturile la jumatate, in anul 2012, scaderea preturilor a fost una moderata, de o singura cifra.

Principalii clienti ai terenurilor clujene au fost dezvoltatorii imobiliari, care au fost interesati in special de terenuri cu suprafete mai reduse, dar bine pozitionate. Topul este dominat tot de cartierele cele mai importante ale orasului, Andrei Muresanu, Gheorgheni, Grigorescu, cartiere in care sunt in curs de executie ansambluri imobiliare noi. In opozitie s-au aflat terenurile din zona marginasa a orasului, comunele Apahida si Floresti pierzandu-si demult din stralucirea de odinioara.

O alta categorie de clienti, este formata din cei interesati sa dezvolte proiecte office si comerciale, care au vizat parcele pozitionate pe principalele artere ale orasului, terenuri libere sau cu constructii demolabile.

In ceea ce priveste terenurile industriale, au fost preferate parcelele din zona cailor de acces proaspat inaugurate, respectiv, din zona Autostrazii si zona centurii ocolitoare Dezmir-Valcele.

Terenurile agricole nu s-au bucurat de succes in ciuda proprietatilor fizico-chimice recunoscute si apreciate. Motivatia principala este legata de imposibilitatea compactarii unor suprafete mari, care sa satisfaca cerintele de pe piata.

Foto: www.moneystreet.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Blitz Imobiliare- Agentie Imobiliara Cluj

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

Se domolesc scaderile de pe piata terenurilor

Se pare ca piata imobiliara incepe sa-si revina in toata splendoarea-i imprevizibila. Dupa ce am fost informati ca unele orase din Romania cunosc salturi valorice ale preturilor apartamentelor vechi, a venit timpul sa ni se aduca la cunostinta ca sectorul terenurilor trece prin acelasi tip de revenire in simtiri. In ciuda faptului ca scaderile de piata ale terenurilor au fost,[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Piata terenurilor este problematica si contradictorie

Conform indicelui imobiliar realizat de compania de evaluare Darian, preturile terenurilor, la nivel national, au scazut, in primul semestru al acestui an, cu aproximativ 18% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, si cu 7% fata de a doua perioada a anului 2010. In Bucuresti, preturile au scazut cu aproximativ 15% in semestrul I din 2011 comparativ cu semestrul I[...]

Citeste mai mult
coming back soon