fbpx Yandex.Metrica

Teodor Baconschi este nemultumit de interesul investitorilor straini pentru terenurile din Romania

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Suntem informati ca Teodor Baconschi, Ministrul de Externe al Romaniei, este nemultumit de faptul ca strainii au achizitionat in mod agresiv si „industrial” terenuri pentru speculatii de factura imobiliara.

Conform declaratiilor acestuia, investitiile celor de peste hotare reprezinta un abuz impardonabil, motiv pentru care accesul strainilor la terenurile noastre trebuie limitat, si asta in ciuda faptului ca proprietatile au fost si continua sa fie tranzactionate in mod legal.

Inca mai avem un numar scandalos de mare de hectare nelucrate, in parloaga, cum se spune, si e bine nu numai sa le introducem in circuitul productiv, agricol, dar si sa le mentinem regimul de proprietate, ca ele sa nu fie instrainate.”, a declarat Baconschi.

Pare-se ca ministrul nu poate inghiti faptul ca acesti dezvolatori achizitioneaza terenurile Romaniei in scopuri „imobiliare”.

Ceea ce Baconschi nu pare sa inteleaga este ca, atata vreme cat tranzactiile de pe piata libera s-au desfasurat sub auspiciile bunei si echitabilei legalitati, obiectivele de ordin investitional ale strainilor nu devin de interes public decat in momentul in care se purcede la semnarea de contracte.

Stiti foarte bine ca in ultimii 15 ani, pamantul, fiind ieftin, multi cetateni straini au cumparat cu nemiluita , nu l-au folosit neaparat pentru agricultura sau pentru biomasa sau pentru alte scopuri, cat de cat lucrative, ci pentru speculatii, de obicei, mobiliare legate sau nu de traseul unor autostrazi. Ei, acest lucru trebuie, dupa mine, ingradit“, a declarat ministrul intr-o emisiune la RRA..

Sa nu uitam ca aceasta atitudine cu mireasma nationalista a lui Teodor Baconschi nu este o noutate pe scena economica-politica a Romaniei, acesta exprimandu-si nemultumirea si frustrarea fata de interesul crescut si crescand al investitorilor straini pentru terenurile tarii noastre inca din luna iulie a acestui an.

Interesul fata de terenul ecologic din Romania este foarte mare, ma deranjeaza putin acest apetit pentru terenurile romanesti. Pamantul de la noi este inca ieftin si exista riscul de a ne trezi cu cat mai multi proprietari straini. Trebuie sa fim foarte atenti ce le cerem celor interesati sa cumpere teren, ar trebui sa se faca mai mult concesiuni decat vanzari. Am semnalat acest risc pentru ca il vad, a aparut deja si trebuie sa ii punem o frana“, a explicat ministrul de externe.”, a mai spus Baconschi.

Sursa: Bloombiz.ro

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

Teodor Baconschi este indignat de interesul strainilor pentru terenurile agricole din Romania

Ministrul de externe al Romaniei, Teodor Baconschi, este de parere ca interesul crescand al investitorilor straini pentru terenurile agricole este esentialmente de rau augur. Conform declaratiilor acestuia, tranzactiile, de altfel valide din punct de vedere legislativ, reprezinta o „confiscare” a proprietatii. In ciuda faptului ca piata imobiliara are numai de castigat de pe urma acestor investitori de peste granite, Baconschi[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Cluj-Napoca: Proiectul "Hidrocentrala Tarnita-Lapusesti" prinde viteza

Cei care au crezut ca mult dezbatuta hidrocentrala de la Tarnita-Lapusesti a trecut in nefiinta sau, cu alte cuvinte, pe lista marilor proiecte abandonate, sunt informati ca obiectul tratativelor dintre premierul Emil Boc si presedintele Chinei, Hu Jintao, a fost tocmai statutul acestei investii de mare anvergura. Cu toate ca vocile patriotarde incearca a ne convinge ca discutia a fost[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Amenzi pentru proprietarii de terenuri neigienizate

Ni se aduce la cunostinta ca romanii vor fi amendati pentru  terenurile neigienizate. Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Valeriu Tabara, considera ca introducerea acestor masuri punitive va augmenta capacitatea de arendare in mod considerabil. „Tinta acestui proiect de act normativ nu este doar de a-i determina pe oameni sa isi cultive terenurile. Este vorba de a-i obliga sa faca curatenie[...]

Citeste mai mult
coming back soon