Teodor Baconschi este nemultumit de interesul investitorilor straini pentru terenurile din Romania

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Suntem informati ca Teodor Baconschi, Ministrul de Externe al Romaniei, este nemultumit de faptul ca strainii au achizitionat in mod agresiv si „industrial” terenuri pentru speculatii de factura imobiliara.

Conform declaratiilor acestuia, investitiile celor de peste hotare reprezinta un abuz impardonabil, motiv pentru care accesul strainilor la terenurile noastre trebuie limitat, si asta in ciuda faptului ca proprietatile au fost si continua sa fie tranzactionate in mod legal.

Inca mai avem un numar scandalos de mare de hectare nelucrate, in parloaga, cum se spune, si e bine nu numai sa le introducem in circuitul productiv, agricol, dar si sa le mentinem regimul de proprietate, ca ele sa nu fie instrainate.”, a declarat Baconschi.

Pare-se ca ministrul nu poate inghiti faptul ca acesti dezvolatori achizitioneaza terenurile Romaniei in scopuri „imobiliare”.

Ceea ce Baconschi nu pare sa inteleaga este ca, atata vreme cat tranzactiile de pe piata libera s-au desfasurat sub auspiciile bunei si echitabilei legalitati, obiectivele de ordin investitional ale strainilor nu devin de interes public decat in momentul in care se purcede la semnarea de contracte.

Stiti foarte bine ca in ultimii 15 ani, pamantul, fiind ieftin, multi cetateni straini au cumparat cu nemiluita , nu l-au folosit neaparat pentru agricultura sau pentru biomasa sau pentru alte scopuri, cat de cat lucrative, ci pentru speculatii, de obicei, mobiliare legate sau nu de traseul unor autostrazi. Ei, acest lucru trebuie, dupa mine, ingradit“, a declarat ministrul intr-o emisiune la RRA..

Sa nu uitam ca aceasta atitudine cu mireasma nationalista a lui Teodor Baconschi nu este o noutate pe scena economica-politica a Romaniei, acesta exprimandu-si nemultumirea si frustrarea fata de interesul crescut si crescand al investitorilor straini pentru terenurile tarii noastre inca din luna iulie a acestui an.

Interesul fata de terenul ecologic din Romania este foarte mare, ma deranjeaza putin acest apetit pentru terenurile romanesti. Pamantul de la noi este inca ieftin si exista riscul de a ne trezi cu cat mai multi proprietari straini. Trebuie sa fim foarte atenti ce le cerem celor interesati sa cumpere teren, ar trebui sa se faca mai mult concesiuni decat vanzari. Am semnalat acest risc pentru ca il vad, a aparut deja si trebuie sa ii punem o frana“, a explicat ministrul de externe.”, a mai spus Baconschi.

Sursa: Bloombiz.ro

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site foloseste cookies! Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai mult.