Yandex.Metrica

Taxarea veniturilor din chirii, o masura discriminatorie

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Mult-anuntata masura prin care guvernantii doresc introducerea contributiilor pentru sanatate la veniturile obtinute din chirii, face deja valuri, ce au darul de a tulbura piata imobiliara. Si cum aceasta noua taxa ar putea scoate din buzunarele romanilor pana la 611 lei pe luna, valurile pot atinge cote de tsunami.

Taxarea veniturilor din chirii, o masura discriminatorieAsociatia Oamenilor de Afaceri si Fundatia Romanian Business Leaders au emis un comunicat prin care condamna initiativa Guvernului considerand ca aceasta va produce un impact negativ in economie, fiind discriminatorie prin faptul ca se aplica doar veniturilor provenite din anumite investitii si nu pentru toate veniturile din investitii.

“Decizia incalca astfel atat principiul echitatii fiscale in ceea ce priveste impunerea diferitelor tipuri de venituri ale persoanelor fizice cat si principiul neutralitatii masurilor fiscale in raport cu diferitele categorii de investitori si capitaluri”, se arata in comunicat.

Masura nu va genera venituri pe termen scurt si mediu, in principal pentru ca proprietarii vor fi tentati sa ocoleasca legea.

“Astfel de masuri contradictorii si necorelate au ca efect cresterea gradului de neconformare(evitarea platii contributiei), generand tendinta de a evita declararea veniturilor respective si a veniturilor, in general”, se mai arata in comunicat.

Introducerea noii taxe face parte din pachetul de masuri asumat de catre Guvern in relatia cu Fondul Monetar International.

Sursa: www.realitatea.net

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Apartamente de inchiriat in Cluj Napoca

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 6 ani 0 Comentarii

Taxarea chiriilor: Ce se va intampla cu preturile acestora?

O taxa suplimentara ar trebui sa se reflecte, in mod normal, in pretul cerut pentru bunul sau serviciul taxat, insa pe piata chiriilor aceasta logica economica nu este neaparat valabila, sustin specialistii din imobiliare. Astfel, introducerea platii contributiilor la sanatate pentru toate veniturile din chirii nu va afecta preturile din piata, efectul cel mai probabil fiind o crestere insemnata a[...]

Citeste mai mult
Acum 6 ani 2 Comentarii

Intrebari si raspunsuri: Pot sa accesez un credit de nevoi personale daca lucrez in baza unui contract de mandat?

Doresc sa accesez un credit de nevoi personale, la banca sau IFN, cu o valoare de aproximativ 12000 RON, pe o perioada de 60 luni. Mentionez ca lucrez in baza unui contract de mandat, din luna octombrie 2012. Am nevoie de oferte de la banci si IFN-uri care accepta astfel de termeni. Multumesc. Institutiile financiare iau in considerare, in general,[...]

Citeste mai mult
Acum 6 ani 0 Comentarii

Proprietarii locuintelor de inchiriat vor plati taxe pentru asigurari de sanatate!

Incepand cu 2014, proprietarilor de locuinte de inchiriat li se pregateste o surpriza din partea Ministerului de Finante. Acestia vor fi obligati sa contribuie la bugetul asigurarilor de sanatate, indiferent daca veniturile obtinute din chirii sunt singurile surse de venit. In prezent numai proprietarii care obtin venituri exclusiv din chirii sunt obligati la plata taxelor pentru asigurari de sanatate. Daca[...]

Citeste mai mult