Yandex.Metrica

Surpriza! Romanii din strainatate vor putea accesa un credit Prima Casa!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Intr-un moment in care toate semnalele din piata conduceau catre un singur deznodamant- sfarsitul programului Prima Casa, guvernantii ne-au pregatit o surpriza: urmeaza o noua faza si o noua modificare importanta.

Prima Casa pentru romanii din strainatateDesi creditul garantat de stat nu duce lipsa de solicitari, dovada fiind redirectionarea fondurilor destinate initial achizitiei de locuinte ANL catre clientii standard, eveniment ce s-a petrecut in urma cu o luna, iata ca o alta serie de clienti sunt vizati de noua modificare. Romanii din strainatate vor putea accesa credite Prima Casa pentru achizitia unei locuinte!

”Este o propunere venita din practica, prin care dorim sa-i sprijinim pe romanii care muncesc in strainatate sa isi achizitioneze sau sa isi construiasca o locuinta. In acelasi timp, masura va contribui la o administrare mai eficienta si la cresterea gradului de utilizare a portofoliului de garantii din Programul Prima Casa”, considera ministrul finantelor publice, Ioana-Maria Petrescu.

Conform proiectului de Hotarare de Guvern, vor beneficia de aceasta varianta de creditare, romanii care locuiesc in strainatate si au permis de sedere si de munca, eliberate de autoritatile statului in care lucreaza. Acestora li se va aloca intr-o prima faza un plafon special de 25 de milioane de lei, valabil pana la sfarsitul anului 2014.

Daca va avea succes, acest proiect va obliga Guvernul sa se gandeasca serios la o prelungire a programului Prima Casa si in 2015.

Sursa: Evenimentul Zilei

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 8 ani 0 Comentarii

Noua Casa, solutia gasita de stat pentru a iesi din „ecuatia imobiliara”? Ce se va intampla cu preturile?

Intr-un articol-interviu realizat de catre Efin.ro pentru portalul Ziare.com, colegul nostru Leonard Munteanu  a facut o analiza comparata a programelor Prima Casa si Noua Casa. Va prezentam mai jos articolul pe larg: Proiectul "Prima Casa" va fi transformat in "Noua Casa", destinat doar pentru achizitia de locuinte noi, potrivit programului de guvernare 2013-2016 al Cabinetului Ponta II. Problema care apare[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

A inceput Prima Casa, varianta in lei. Ce se intampla cu preturile locuintelor?

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) a distribuit recent bancilor fondurile suplimentare de 1,2 miliarde de lei pentru acordarea de credite Prima Casa exclusiv in moneda nationala. Din totalul acestora, 500 milioane de lei sunt destinati achizitionarii de locuinte construite prin ANL. Decizia de a acorda credite pentru achizitia de locuinte prin programul guvernamental[...]

Citeste mai mult
coming back soon