Yandex.Metrica

Surpriza! Desi Prima Casa finanteaza doar in lei, se vor acorda credite si in euro! Vezi cine sunt beneficiarii

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Desi normele programului guvernamental Prima Casa s-au schimbat de mai bine de 2 luni, in sensul ca se acorda finantare doar in moneda nationala, o serie de clienti vor primi finantare in euro.

Surpriza! Desi Prima Casa finanteaza doar in lei, se vor acorda credite si in euro! Vezi cine sunt beneficiariiEste vorba despre 600 de dosare care erau pe rol in momentul in care au aparut noile schimbari, dosare care de atunci pana in prezent au fost blocate.

“Inainte de intrarea in vigoare a hotararii prin care s-a stabilit acordarea de garantii numai in lei, in evidentele Fondului erau inregistrare 600 de promisiuni de garantare emise in euro, care in momentul transformarii in credit se vor acorda tot in euro”, au declarat reprezentantii Fondului de Garantare pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii.

Matematica ne arata ca este vorba despre o suma importanta si ca, cel mai probabil, s-au facut presiuni pentru aceasta decizie. Bancile ar fi pierdut mai bine de 20 de milioane de euro, in conditiile in care valoarea medie a sumelor imprumutate prin Prima Casa este undeva in jur de 37.000 de euro.

Guvernul a operat modificarea Prima Casa in luna august, moment in care vanzarile de credite prin acest program au scazut considerabil. Lucrul este explicabil din moment ce creditul Prima Casa in lei este mai scump decat un credit imobiliar clasic in euro. Singurul avantaj de care beneficiaza acum clientii Prima Casa, consta in faptul ca acest credit este in continuare garantat de stat si ca suma minima necasara este de doar 5% din valoarea imobilului achizitionat.

Sursa: Ziarul Financiar

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Blitz Imobiliare- Agentie Imobiliara Cluj

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 7 ani 0 Comentarii

Programul "Prima Casa" cu frana de mana trasa!

Numarul de dosare inaintate catre Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii(FNGCIMM) a scazut de la 70 de dosare pe zi pana la 50-60 de dosare, motiv de speculatii in presa de specialitate legate de oportunitatea acestui credit exclusiv in lei. Reprezentantii fondului sunt de parere ca este prematur sa ne pronuntam in aceasta speta, deoarece[...]

Citeste mai mult
Acum 7 ani 2 Comentarii

De ce nu trebuie sa ne sperie un credit Prima Casa exclusiv in lei?

Asa cum era de asteptat statul va suplimenta plafonul pentru Prima Casa cu 1 miliard de lei insa vor aparea modificari majore in ceea ce priveste criteriile de acordare a creditelor. Astfel, pentru prima data de la lansarea programului, guvernantii isi vor intoarce fata si catre chiriasii ANL(Agentia Nationala pentru Locuinte) in sensul ca acestia vor putea sa-si achizitioneze apartamentele[...]

Citeste mai mult
Prima Casa in 2014: fonduri de 2 miliarde de lei!
Acum 7 ani 0 Comentarii

Prima Casa in 2014: fonduri de 2 miliarde de lei!

Asa cum era de asteptat, programul guvernamental Prima Casa va continua si in 2014, statul punand la dispozitia clientilor, garantii la o valoare similara cu cea din anul anterior. Plafonul Prima Casa pentru 2014 este de aproximativ 2 miliarde de lei, din care 1,2 miliarde lei garantii aprobate recent de catre Guvern si 740 de milioane de lei fonduri nealocate[...]

Citeste mai mult
coming back soon