Yandex.Metrica

Sunt cumva in baza de date a Biroului de Credit?

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

La Biroul de Credit sunt raportate si inregistrate informatii de natura negativa si pozitiva referitoare la debitori cu restante la plata mai mari de 30 de zile calendaristice.

Participantii la sistem sunt atat institutii bancare cat si non-bancare(societati de credit de consum, societati de leasing si societati de asigurari), ce pot consulta bazele de date a Biroului de Credit atunci cand li se solicita acordarea unui produs de creditare.

Informatiile aferente unui credit sunt afisate in Raportul de Credit al unei persoane timp de 4 ani de zile de la data ultimei actualizari transmise. Chiar daca persoana inscrisa la Biroul de Credit achita restanta cu care a fost inregistrata, aceasta figureaza in continuare in Raportul de Credit al persoanei respective.

Datele transmise de catre participanti la Biroul de Credit pot fi modificate numai de catre acestia (institutii bancare si non-bancare).

Cum pot obţine date referitoare la propria persoană de la Biroul de Credit?

Pentru eliberarea situatiei proprii – Situatia inscrierii la Biroul de Credit, in temeiul dreptului de acces la date prevazut de Legea 677/2001, trebuie sa adresati in scris catre Biroul de Credit o cerere datata si semnata, la care sa anexati o copie lizibila dupa actul de identitate (buletin sau carte de identitate) si, dupa caz, dovada platii serviciului solicitat. Puteti trimite aceasta cerere, insotita de actul de identitate si daca este cazul de documentul de plata (scanate daca se trimit prin e-mail), la adresa postala: Str. Sfanta Vineri nr.29, sector 3, Bucuresti, Romania, sau la adresa de e-mail: situatie@birouldecredit.ro.

Numai prima solicitare adresata Biroului de Credit pe parcursul aceluiasi an calendaristic este gratuita. Incepand cu a 2-a cerere inclusiv, serviciul solicitat va fi comisionat cu suma de 6 lei, dovada platii urmand sa o trimiteti impreuna cu cererea. Plata se va face la orice unitate a Bancii Comerciale Romane folosind urmatoarele instructiuni:

– suma: 6 lei

– beneficiar: S.C. Biroul de Credit S.A. (cod fiscal R 16140132)

– cont: RO93 RNCB 0090 0005 8898 0001

– deschis la banca: BCR Lipscani

Sursa: www.efin.ro

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard Munteanu

Blitz Imobiliare - Agentie Imobiliara Cluj

1 Comments
 • Adauga un comentariu

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Website Protected by Spam Master


 • Te-ar putea interesa si

  Acum 6 ani 2 Comentarii

  Cum pot obtine o refinantare daca sunt restant la banca si sunt raportat la biroul de credit?

  Un credit de refinantare va ofera posibilitatea de a achita toate datoriile de la alte banci (inclusiv descoperirea de card), ramanand cu un singur credit la institutia care va refinanteaza. Va ofera, totodata, posibilitatea de a schimba moneda in care s-a facut imprumutul. Principala conditie pentru a beneficia de un credit de refinantare este achitarea la timp a ratelor aferente[...]

  Citeste mai mult
  Acum 6 ani 0 Comentarii

  Cum sa fii un bun platnic si sa-ti mentii situatia financiara in siguranta

  Scorul de credit („credit score”) releva informatii despre istoria de plata a creditelor unei persoane, valoarea datoriei restante si tipul de credit pe care persoana respectiva il foloseste, alaturi de caracteristicile personale ale individului. Pe langa datoriile restante la carduri si la credite, facturile restante, neplata amenzilor si a diferitelor chitante pot, de asemenea, sa aiba un impact negativ asupra[...]

  Citeste mai mult
  Acum 6 ani 0 Comentarii

  Intrebari si raspunsuri: vreau sa iau un credit de 20.000 de euro. Ce ma sfatuiti?

  Doresc sa accesez un credit in valoare de 20.000 euro pentru achizitionarea unui apartament in Cluj. Posed un avans de 10.000 de euro. In situatia in care doriti sa achizitionati o locuinta, aveti posibilitatea de a apela la un credit imobiliar sau un credit ipotecar. Principala diferenta dintre un credit imobiliar si un credit ipotecar consta in tipul garantiilor cerute[...]

  Citeste mai mult