Yandex.Metrica

Suflu nou pentru piata imobiliara din Floresti

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Florestiul a avut cea mai spectaculoasa crestere in anii de glorie ai pietei imobiliare, intre 2006 si 2008 un numar important de ansambluri imobiliare fiind construite aici. Astfel, comuna situata la vest de Cluj-Napoca a ajuns sa fie cea mai populata din tara, cu un numar de peste 20.000 de locuitori!

Boom-ul imobiliar a luat pe nepregatite autoritatile locale, acestea ramanand restante la lucrarile de infrastructura publica. Criza imobiliara a echilibrat aceasta situatie, in sensul ca autoritatile au beneficiat de timp suficient pentru a recupera acest handicap. S-a lucrat intens la dezvoltarea sistemelor de utilitati precum si la asfaltarea strazilor, iar proiectele unor centuri ocolitoare confirma trezirea la realitate a autoritatilor publice.

Astfel, investitorii sunt atrasi de noua perspectiva si cererile pentru aprobarea unor noi proiecte incep sa curga.

“Nu cred ca este o perioada in care se poate spune ca explodeaza cererile la nivel de Consiliu Local pentru aprobarea PUZ si PUD, dar la fiecare sedinta de Consiliu Local, apare cate unul, doua, PUZ-uri si PUD-uri pentru aprobare. Probabil ca piata imobiliara din Floresti este intr-o revigorare sau o dezghetare si datorita preturilor practicate”, a declarat Horea Sulea, viceprimar al comunei Floresti.

Localnicii insa nu sunt foarte fericiti de ideea unor noi santiere in zona, mai ales ca inca exista unele lipsuri evidente si de maxima necesitate, cum ar fi mai multe spatii verzi sau locuri de joaca pentru copii.

Specialistii imobiliari sunt de parere ca piata din Floresti inca are suficiente oferte pentru clientii interesati, iar dezvoltarea unor noi proiecte nu reprezinta investitii sigure:

“Fata de piata din Cluj, unde sunt putine apartamente ofertate, si multi doritori, in Floresti este invers. Sunt ansamblurile ocupate in proportie de cca 70-80%. Multe ansambluri au chiar si peste 10 apartamente inca libere”, a declarat colegul nostru, Adrian Bucur, pentru postul de televiziune Transilvania Live.

Sursa: www.citynews.ro

Echipa Blitz Imobiliare, moderator Leonard M.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 7 ani 0 Comentarii

Preturile apartamentelor din Floresti in scadere de la inceputul anului !

Indicele Blitz Imobiliare pentru apartamentele situate in Cluj-Napoca si in localitatile vecine a inregistrat in al doilea trimestru al anului 2014 o scadere de 5 euro/mp fata de primul trimestru. In conditiile in care preturile apartamentelor din municipiul Cluj-Napoca din aceeasi perioada au crescut, concluzia imediata este ca apartamentele din localitatile limitrofe s-au devalorizat cel mai mult. Acest lucru este[...]

Citeste mai mult
Acum 7 ani 0 Comentarii

Preturile apartamentelor din Floresti in luna aprilie (Imobiliare la minut)

"Imobiliare la minut"- rubrica oferita in parteneriat cu Napoca FM. Tema emisiunii de astazi: Preturile apartamentelor din Floresti in luna aprilie. Indicele Blitz Imobiliare, care prezinta pretul public mediu al apartamentelor de vanzare, a raportat in luna aprilie 2014 pentru apartamentele din Floresti, valoarea de 516 euro/mp, cea mai mica valoare de la inceputul acestui an. "Specialistii si colaboratorii nostri[...]

Citeste mai mult
Acum 5 ani 0 Comentarii

BLITZ, cea mai mare agentie imobiliara din Cluj in 2015!

Gala Profesionistilor in Imobiliare, primul eveniment de acest tip organizat la nivel national, care s-a desfasurat la sfarsitul saptamanii trecute in Bucuresti, si-a desemnat castigatorii. In cadrul evenimentului, un adevarat Oscar al industriei imobiliare romanesti, Blitz a obtinut doua premii: Cea mai mare agentie imobiliara din Cluj-Napoca si Cel mai puternic brand. „Aceste premii reprezinta in primul rand recunoasterea la[...]

Citeste mai mult
coming back soon