Yandex.Metrica

Studiul geotehnic, esential inaintea oricarei constructii

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Ni se aduce la cunostinta, multumita imopedia.ro, ca tendinta actuala din Romania este de a se ignora cu desavarsire unul dintre cele mai importante aspecte legate de constructia unei case noi, si anume studiul geotehnic, studiu care, in linii mari, reprezinta o analiza complexa a unui teren si a capacitatii acestuia de a sustine cu maxima eficienta si siguranta o cladire noua.

Clientul nostru potential si neaos crede ca poate demara o constructie fara a se interesa in prealabil de cele cateva caracteristici esentiale ale solului. Trebuie sa stie, inainte de toate, care e greutatea maxima pe care o suporta pamantul pe care urmeaza sa ridice cladirea cu pricina, trebuie sa mai stie cum este stratificat solul, la ce nivel gaseste panza freatica, si pana unde poate fora.

Procesul este relativ simplu si unidirectional. Se solicita studiul cu pricina, se extrag probe din pamantul analizat, se supun respectivele probe unor varii teste, iar pe urma se concepe un raport complex pe baza caruia inginerul proiectant poate stabili cu precizie maxima coordonatele noii constructii.

Desi pare completamente iresponsabila, aceasta propensiune speciala pentru evitarea studiului geotehnic se explica prin incercarea clientului de a reduce costurile aferente constructiei. Ceea ce nu stie insa e ca tocmai aceasta trecere cu vederea a studiului geotehnic ii va aduce pe termen lung costuri suplimentare imprevizibile.

Un teren poate fi supus unei presiuni limitate, iar necunoasterea acestei realitati esentiale poate avea consecinte nefaste. Structura terenului se poate modifica dramatic, punand astfel in pericol integritatea cladirii.

Mai mult decat atat, un inginer responsabil va supradimensiona proiectul de structura tocmai pentru a se asigura ca noua cladire nu este in niciun fel in pericol, ceea ce inseamna ca evitarea investirii unei sume de bani in solicitarea studiului geotehnic poate duce la cheltuirea unei sume cu mult mai mari pentru achizitionarea materialelor suplimentare.

Un studiu geotehnic poate livra informatii direct legate de calitatea solului. Se poate evita astfel achizitionarea unui teren argilos, sau cel putin foarte sensibil la procese de umezire, procese care pot afecta potentiala cladire pe termen lung. Se poate, de asemenea, evita cumpararea unui teren aflat intr-o zona cu activitate seismica notabila.

Informatiile livrate de un studiu geotehnic sunt multe si inestimabile. Specialistii in constructii ne sfatuiesc sa solicitam un astfel de studiu inainte de a cumpara un teren, pentru a evita astfel eventualele momente ulterioare de profunda si inutila dezamagire.

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Negocierile s-au incheiat. Agentia Nationala de Cadastru trece, in sfarsit, in subordinea Ministerului Dezvoltarii si Turismului

Ni se aduce la cunostinta ca Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate a trecut, in sfarsit, din subordinea Ministerului Administratiei si Internelor (MAI) in cea a Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT). Astfel, in termen de 30 de zile de la intrarea in vigoare a noii OUG, trebuie sa se incheie un protocol de predare-primire a Agentiei intre MAI si[...]

Citeste mai mult
Acum 8 ani 0 Comentarii

Cea mai mica locuinta din lume

Chiar daca proprietarul acestei minuscule locuinte este de profesie graphic designer, acest lucru nu l-a impiedicat sa-si construiasca de unul singur propria locuinta. Pare greu de crezut ca aceasta casa reuneste intr-o suprafata atat de restransa toate functiunile, insa a reusit multumita planului laborios pe care proprietarul si l-a facut si a reusit sa-l duca la bun sfarsit. Impresionat de[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Piata constructiilor, dinamizata de investitiile industriale

Piata constructiilor inregistreaza, in aceasta perioada ambigua si imprevizibila, o crestere modesta, sectoarele dinamice fiind cele ale reparatiilor si ale investitiilor industriale. In aceasta ordine de idei, ni se aduce la cunostinta ca volumul constructiilor a ajuns, in luna august, la nu mai putin de 6,7%. Trebuie remarcat, insa, faptul ca segmentul rezidential are o pondere neglijabila in dinamica actuala[...]

Citeste mai mult
coming back soon