Yandex.Metrica

Studentii, “responsabili” de 90% din totalul inchirierilor din Cluj-Napoca

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Asa cum era de asteptat, piata chiriilor din Cluj-Napoca se invarte, la inceput de an universitar, in jurul preferintelor si exigentelor studentilor, situatie aparent inexplicabila daca luam in considerare faptul ca preturile apartamentor din localitatile din proximitatea urbei sunt cu pana la 50% mai mici.

Dezvoltatorii imobiliari au investit intens in zonele din Floresti si Apahida, costurile de achizitie a terenurilor fiind incomparabil mai mici decat in Cluj-Napoca. Efectul acestei dinamici a pietei constructiilor rezidentiale a fost o crestere dramatica a cererii din partea cumparatorilor.

In ceea ce priveste, insa, piata chiriilor, urbea clujeana continua sa fie in topul preferintelor studentilor, in ciuda costurilor ridicate.

Astfel, cererea venita din partea acestui segment social acopera circa 80-90% din totalul inchirierilor din Cluj, studentii preferand sa locuiasca in proximitatea universitatilor frecventate, si asta deoarece principalul mijloc de deplasare pentru acestia este transportul in comun.

Nu este preferata zona perferica. Punctele majore de interes sunt centrele de cartier si zonele din imediata vecinatate a facultatilor”, puncteaza Catalin Priscornita, director de vanzari Blitz Imobiliare.

Proprietarii clujeni au scazut chiriile in ultimul an cu circa 7-10% si sunt dispusi sa negocieze valoarea acestora pentru chiriasii care au avut continuitate si s-au achitat la timp de toate obligatiile.

Am intalnit cazuri in care, pe aceeasi strada, au aparut diferente de 20 de euro pentru garsoniere similare. Cu siguranta chiriasii care au platit mai mult vor afla si ei acest lucru si vor renegocia valoarea chiriei,” spune Sanda Moldovan, presedintele Uniunii Nationale a Agentiilor Imobiliare (UNIM).

Trendul inregistrat de pretul chiriei in Cluj-Napoca nu a fost urmat si de Floresti sau Apahida. In aceste localitati proprietarii practica aproximativ aceleasi preturi ca si anul trecut, dupa cum sustine Catalin Priscornita.

Sursa: CityNews.ro

Echipa BLITZ Imobiliare – moderator Georgian Sas

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

Cluj-Napoca: Piata chiriilor se resimte de pe urma plecarii studentilor in vacanta

Piata chiriilor din centrele universale inregistreaza, in aceasta perioada estivala, o scadere de aproximativ 11%, situatie care, conform analistilor imobiliari, va reveni la un relativ normal odata cu reintoarcerea studentilor din vacanta. In aceasta ordine de idei, garsonierele din Cluj-Napoca se inchiriaza, in medie, cu 120 de euro pe luna. In prezent, pe piata exista cu 21% mai multe garsoniere[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Garsonierele din Cluj-Napoca se inchiriaza si cu 100 de euro pe luna

Piata imobiliara rezidentiala din Cluj-Napoca trece printr-o perioada de crunta penurie de chiriasi. Studentii au plecat in vacanta, lasand proprietarii de garsoniere si apartamente la mila sortii. Pentru a incerca sa compenseze lipsa de potentiali clienti, cei care pana nu demult incasau sume deloc neglijabile de pe urma proprietatilor din oras s-au vazut nevoiti sa reduca preturile in mod drastit.[...]

Citeste mai mult
Acum 10 ani 0 Comentarii

Cluj-Napoca: Apartamentele continua sa se ieftineasca

Suntem informati ca pretul activelor imobiliare din Cluj-Napoca a scazut, in luna iulie, cu aproximativ 5%, valoare deloc irelevanta in conditiile in care aceasta prabusire a avut loc in 30 de zile. In aceeasi ordine  de idei, piata locala a scazut cu 7,8% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Conform datelor culese si sistematizate de portalul imobiliare.ro, Cluj-Napoca este[...]

Citeste mai mult
coming back soon