fbpx Yandex.Metrica

Studenţii clujeni fac proiecte „verzi”

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Peste 100 de studenţi de la Facultatea de Arhitectură din Cluj au participat ieri la sesiunea de informare pentru premiile Holcim Awards.

În cadrul întâlnirii cu studenţii au fost prezentate proiectele câştigătoare la cele două ediţii anterioare ale competiţiei Holcim Awards. “Sunt foarte multe proiecte de diplomă ale Facultăţii de Arhitectură şi Urbanism (FAU) din Cluj care pot participa cu succes la competiţie, având în vedere interesul pe care îl au studenţii în crearea de proiecte sustenabile, care să se adapteze noilor cerinţe internaţionale din construcţii. Cred că anul acesta prezenţa românească la categoria Next Generation va creşte considerabil”, a declarat Adriana Matei, decan al FAU.

“Suntem convinşi că studenţii din Cluj se vor înscrie într-un număr mare la această competiţie şi vor aplica proiecte la un standard de calitate ridicat”, a declarat Andreea Nicolae, coordonatorul proiectului Holcim Awards şi manager de comunicare al Holcim România.

Studenţii FAU care au dat examenul de licenţă în vara acestui an şi cei care se află în anii V şi VI sunt eligibili să se înscrie în competiţia Holcim Awards la categoria “Next Generation”, deschisă pentru proiecte de dezvoltare durabilă aflate în stadii incipiente de design sau cu o mai mică probabilitate de execuţie.

La aceeaşi categorie se pot înscrie şi cei care se află la masterat sau la doctorat. Autorii proiectului trebuie să facă parte din respectivul program universitar pentru o parte sau pe întreaga perioadă de înscriere a concursului, deschis în perioada 1 iulie 2010 – 23 martie 2011. Echipa Holcim a mai prezentat luna trecută concursul la Cluj, unde au fost invitaţi 30 de arhitecţi.

Sursa: Ziua de Cluj

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 10 ani 0 Comentarii

În curând: Două noi parcuri industriale la Cluj-Napoca!

Consiliului Judeţean Cluj a anunţat că intenţionează înfiinţarea a două noi parcuri industriale, Tetarom IV şi Tetarom V, pe o suprafaţă totală de 185 de hectare, costurile totale de realizare a acestor proiecte ridicându-se la circa 110 milioane de euro. "Parcurile vor fi amplasate în proximitatea centurii de ocolire a municipiului Cluj-Napoca, Vâlcele-Apahida, şi a traseului autostrăzii Transilvania, iar distanţa[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Pavilionul Stejarul - prima lucrare comisionata de stat care primeste un premiu de arhitectura

Cei de la Money.ro ne informeaza ca Pavilionul Stejarul pentru Hidroelectrica este prima lucrare comisionata de stat care primeste un premiu de arhitectura. Distinctia este salutara, dovedind un interes deloc neglijabil al autoritatilor nationale pentru aspectele de factura artistica ale imobilelor contractate in scopuri esentialmente functionale. ZIP&BDX Studio a primit premiul cel mare la sectiunea „Arhitectura – proiecte social culturale”,[...]

Citeste mai mult
coming back soon