Yandex.Metrica

Stirea zilei: IKEA la Cluj!

Aboneaza-te la newsletterul Blitz Imobiliare si nu vei rata nici o stire Imobiliara Ma abonez

Producatorul suedez de mobila si obiecte de design interior va demara un proiect in Zona Metropolitana Cluj, care va presupune un magazin si o unitate de productie, proiect ce va genera aproximativ 1.000 de noi locuri de munca.

“In urma negocierilor, Consiliu Judetean a propus acum doua saptamani infiintarea unui nou parc industrial in zona Campia Turzii, Tetarom V, profilat pe productia de componente de mobilier. Negocierile sunt avansate, dar anuntul oficial va fi facut de companie. Clujul va deveni un centru al industriei de mobila”, a declarat Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj, confirmand astfel prima jumatate a viitorului proiect.

Conform surselor ziarului Ziua de Cluj, viitorul magazin se va realiza pe un teren privat de 7-11 hectare din zona metropolitana, iar anuntul oficial va fi facut in urmatoarele saptamani.

“100% aceasta investitie se va realiza. Sunt aspecte de confidentialitate care trebuie sa fie respectate, insa discutiile cu reprezentantii companiei au demarat inca din 2010. Aceasta investitie va crea pana la 1.000 de locuri de munca prin aparitia magazinului si dezvoltarea industriei componentelor de mobilier. Construirea unitatii va demara cu siguranta pana la finele acestui an si este programata in zona metropolitana Cluj, in apropierea municipiului sau chiar in Cluj-Napoca. Primaria va tratat cu maxima urgenta aceasta investitie”, a declarat Radu Moisin, primarul interimar al Clujului.

Reprezentantii IKEA confirma si ei politica de expansiune a companiei, fara a nominaliza insa Clujul ca urmatoare destinatie.

“Suntem in faza de prospectare pentru a gasi cea mai potrivita locatie pentru urmatorul magazin. Lucram la asta, avem un Land Acquisition manager, incepand din mai 2010, care cu asta se ocupa: prospecteaza piata, cauta terenuri. Inca nu am stabilit care va fi urmatoarea locatie din Romania; este interesant si Bucurestiul, dar si celelalte orase cu peste 300.000 de locuitori din tara”, a afirmat Cornel Oprisan, manager de retail al IKEA Romania.

Sursa: Ziua de Cluj

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website Protected by Spam Master


Te-ar putea interesa si

Acum 9 ani 0 Comentarii

Bosch, cu un pas mai aproape de Cluj!

O noua etapa a fost parcursa pana la instalarea producatorului de componente auto Bosch la Cluj, iar saptamana viitoare urmeaza a fi parcursa inca una. Saptamana trecuta, in cadrul discutiilor cu reprezentantii Guvernului, germanii de la Bosch au obtinut sustinerea proiectului pe care vor sa-l dezvolte la Jucu, ce se va materializa in ajutoare de stat. Acestea ar putea insemna[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Tetarom-episodul 5!

Un nou parc industrial se va construi in zona Campia Turzii-Luna. Consiliul Judetean Cluj a aprobat asocierea cu Municipiul Campia Turzii si Comuna Luna pentru realizarea unui nou parc industrial- Tetarom V. Proiectul va fi finantat de Consiliul Judetean Cluj in proportie de 70% si de Primaria Campia Turzii in proportie de 30%, Primaria Luna participand la proiect prin punerea[...]

Citeste mai mult
Acum 9 ani 0 Comentarii

Padure-parc si gradina agrobotanica in Zorilor- noul proiect al Primariei Cluj-Napoca!

Consiliul de Administratie al USAMV( Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara) si Senatul Universitatii au aprobat asocierea cu Consiliul Local Cluj-Napoca pentru amenajarea unui parc tematic in zona situata intre cartierul Zorilor si campusul Hasdeu. In cadrul acestui acord, USAMV va pune la dispozitie primariei pentru o perioada initiala de 10 ani, o suprafata de 6 hectare de teren,[...]

Citeste mai mult
coming back soon